Сімейний злодійський підряд з Хмельниччини тернопільські правоохоронці затримали на гарячому

Сімейний злодійський підряд з Хмельниччини тернопільські правоохоронці затримали на гарячому

01.01.14 12:38 0 853
Повідомлення про крадіжки з підвальних приміщень до співробітників Борщівського райвідділу міліції за останні місяці стали надходити дуже часто. Зверталися жителі цілих багатоповерхівок – хтось вночі виносив з їхніх підвалів практично усе – від картоплі до старих побутових приладів.

Зі слів начальника Борщівського районного відділу міліції Петра Фурмана, чисельні факти крадіжок свідчили, що діє група зловмисників. Аби вийти на їх слід, міліціонери вдалися до посиленого відпрацювання населених пунктів, де чинилося протиправне. І однієї ночі таки взяли на гарячому зграю злодіїв.

Виявилося, до заволодіння чужим майном причетні четверо жителів Кам‘янець-Подільського Хмельницької області. Усі вони родичі. Матір зі співжителем, її син та зять тим заробляли собі на прожиття, що обкрадали чужі підвали. Зграя вночі виїжджала на промисел. У користуванні мали вантажний фургон. З чужих підвалів виносили практично все, що можна було згодом реалізувати на ринку – картоплю, капусту, моркву, буряк, цибулю, різноманітні консервації, порожню тару, каністри, посуд… Словом, власникам залишали практично порожні полиці.

Цієї ночі зграя навідалася до Скали-Подільської. І саме в цей час правоохоронці проводили в селищі відпрацювання. На щастя, шляхи злодіїв та міліціонерів перетнулися. Точніше, правоохоронці, помітивши припаркований неподалік багатоповерхівки вантажний бус, зупинилися, аби перевірити, що пізно вночі привело водія автівки з номерними знаками іншого обласного центру до Скали. В салоні вантажного буса застали жінку. З міліціонерами остання спілкуватися не надто хотіла. Пояснюючи, хто вона і що тут робить, помітно нервувала. Згодом працівники райвідділу збагнуть причину такої поведінки. Адже фургон в цей час був уже завалений краденим, а троє її спільників ще господарювали в чужих підвалах і ось-ось мали повернутися з награбованим.

Правоохоронці і їх дочекалися. Щоправда, не всіх. Співжитель жінки, збагнувши, що сталося, встиг втекти. Нині він оголошений у розшук. Двох зі зграї – сина та зятя міліціонери затримали. Як міру запобіжного заходу їм обрано арешт. Кримінальне провадження розпочато за частиною 3 статті 185 ККУ.

До затриманих мають чимало запитань і міліціонери із сусіднього Чортківського району. Адже є докази, що зловмисники причетні до серійних крадіжок, незаконного заволодіння автотранспортом і в цьому районі.

В обласному управлінні міліції відзначили співробітників райвідділу,які розкрили злочин та затримали крадіїв. Їх премійовано грошовою винагородою.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області за ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ