На Хмельниччині новий рік на робочому місці

На Хмельниччині новий рік на робочому місці

01.01.14 18:11 0 802
Працівники міліції належать до тієї категорії службовців, для яких свят в принципі не існує. Коли всі відпочивають — вони працюють, причому в посиленому режимі.

Дізнавшись про те, що співробітникові патрульної служби міліції можливість зустріти Новий рік у колі сім'ї випадає лише один раз на кілька років, сторонні люди, як правило, щиро співчувають. Звичайно, кожному з нас хочеться в найчарівнішу ніч року бути поруч з близькими, а не трамбувати сніг чоботами на пекучому морозі… Але ж має хтось піклується про те, щоб жодні події чи неприємності не затьмарювали веселощі і відпочинок людей, патрулювати вулиці і стежити за порядком…

Кожного кандидата при вступі на службу чесно попереджають про специфіку роботи, і він свідомо робить свій вибір. Але не все так похмуро, як може здатися на перший погляд! В органах внутрішніх справ склалася ціла система заохочення співробітників, яким доводиться працювати тоді, коли інші відпочивають. Перше і основне — це подвійна оплата праці у вихідні дні або дні державних свят. Законодавці чітко прописали цей момент, щоб певною мірою компенсувати працівнику і його сім'ї незручності, пов'язані з неможливістю провести святковий день у колі близьких людей. Але в управлінні УМВС України в Хмельницькій області використовуються й інші оригінальні способи заохочення, які допомагають створити святковий настрій співробітникам у різдвяно-новорічний період. Їх ініціатором став начальник УМВС генерал-майор міліції Сергій Шутяк.

Починається все з величезної ошатної ялинки, прикрашеної сотнями різнокольорових вогників прямо у дворі управління, — і співробітникам, і відвідувачам вона дарує відчуття свята вже при вході. Традиційними стали і новорічні розважальні програми для дітей і дружин міліціонерів. Причому це не стандартні ранки, а по-справжньому яскраві і веселі сімейні свята — з підбіркою тематичних мультфільмів, цікавими виставами, запальними музикантами, піснями, танцями і, звичайно ж, традиційними Дідом Морозом, Снігуронькою та солодкими подарунками.

Святкове шоу відбувається прямо в будівлі управління в спеціально обладнаному залі — наша сувора державна установа хоча б раз на рік ненадовго перетворюється в місце, де нас чекають новорічні дива. Тут лунають радісні дитячі голоси, а в коридорах можна зустріти найнеймовірніших казкових персонажів… Вся ця атмосфера створює святковий настрій, дарує приплив бадьорості як працівникам, так і відвідувачам, налаштовуючи їх на позитивний лад.

Величезним сюрпризом для працівників у цьому році стала… святкова нарада. Так співпало, що 31 грудня випало на початок робочого тижня, коли обов'язково проводиться щотижнева нарада. Керівник управління знайшов мудре рішення: перетворив її на святковий концерт! Важко передати словами щире захоплення співробітників, коли з останньою доповіддю на трибуну вийшов… Дід Мороз, а за ним — артисти, музиканти, танцюристи. Незважаючи на те, що у працівників попереду досить складна і неспокійна робоча ніч, всі по-справжньому відчули свято!

Особливу роль у підтримці бойового духу підлеглих у новорічну ніч відіграє те, що більшість керівників теж проводять її разом з підлеглими на робочому місці. Це важливо не тільки для координації всіх дій і швидкого прийняття важливих рішень у разі необхідності, але і для розвитку командного духу. Всі наші співробітники, незалежно від рангу і посади, об'єднані спільною відповідальністю і метою — забезпечити безпеку і спокій наших співгромадян.

СЗГ УМВС України

в Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: АТР Доха. Долгополов у ...
Наступна новина: Голова Тернопільської ОДА ...

КОМЕНТАРІ