Про це пише Live Science.
Опромінення майже відразу збільшує концентрацію вітаміну на понад 100% від рекомендованої денної норми, говорить Майкл Каларас із Університету Пенн Стейт. Таким чином, УФ-випромінювання запускає хімічні процеси, що перетворюють на вітамін певну сполуку в грибах, що нагадує холестерин.
Підвищена концентрація вітаміну зберігалася у грибах протягом приблизно тижня при зберіганні у холодильнику. Одна порція містила у собі денну норму – 15 мікрограмів. Тобто, не потрібно багато їсти опромінених грибів, щоб підтримати показник вітаміну на належному рівні. До того ж, побічних ефектів такий раціон не викликає.
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Японські медики друкують на ...
Наступна новина: У Рівненській області ...