Іспанські безробітні відкрили ресторан зі стравами за 1 євро

Іспанські безробітні відкрили ресторан зі стравами за 1 євро

01.01.14 14:25 0 871
18 безробітних з Наварри самі вирішили проблему свого працевлаштування, відкривши ресторан Common good («Загальне благо»). Особливістю меню є різноманітний асортимент страв, які пропонують за ціною 1 євро.

Про це розповідає Noticia.Ru з посиланням на газету 20 Minutos.

У ресторані є два зали, розраховані на 400 людей. Тут можна замовити практично все, що завгодно – від десертів до м’яса, риби, супів, овочів і багато іншого. Вартість порції становить 1 євро за умови замовлення напою, що подається за середньою ринковою ціною.

Список доступних для замовлення страв змінюється упродовж дня, ознайомитися з меню можна за допомогою встановлених біля входу екранів. При замовленні клієнт отримує номер і напій, а потім забирає на стійці замовлену їжу.

Як розповів один із співвласників Хав’єр Фернандіно, ідея відкриття такий незвичний заклад виникла в однієї сім’ї з Наварри. Троє братів і дві сестри залишилися без роботи, і вони вирішили зробити ставку на підприємницьку діяльність і свій досвід у сфері ресторанного бізнесу. Брати і сестри знайшли ще 13 безробітних, які також увійшли до складу кооперативу, всі члени якого є співробітниками закладу і співвласниками. Інші родичі виступили у ролі поручителів по кредитах і надали фінансування в обмін на 30% акцій кооперативу. Кожен працівник отримує зарплату в розмірі 800 євро.

На реалізацію проекту треба було близько 250 тисяч євро, в основному на придбання обладнання.

Основною цільовою аудиторією нового закладу є сім’ї з дітьми, які не мають можливості обідати за межами дому, тому що кожен похід у ресторан для них обходиться у 50 євро. А у Common good подружня пара з двома дітьми зможе повечеряти за 12-15 євро. Крім того, з врахуванням розташування ресторану в промисловій зоні, його власники розраховують, що багато працівників підприємств обідатимуть там. Якщо ініціатива виявиться успішною, співвласники кооперативу готові поділитися своїм досвідом з усіма охочими.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ