Проведення зимових свят. Вибір закарпатців

Проведення зимових свят. Вибір закарпатців

01.01.14 14:04 0 1004
Наближаються свята, і хтось ще перебуває у мереживі мрій чи-то планів, де і з ким святкувати, а інші вже давно визначилися. Напевно, найпопулярнішим місцем проведення святкових канікул є гірськолижні курорти. Як наші, так і європейські. В цю пору тут яблуку ніде впасти, а місця заброньовані за кілька місяців наперед. Задоволення не з дешевих, особливо у святковий період. Зате свіже повітря, нові враження, гарячий глінтвейн, класні фото і хороший настрій – гарантовані.

Ужгородка Вікторія розповідає: «Новий рік зустрінемо вдома, з батьками. Зате плануємо в перших числах поїхати з чоловіком та дітьми в гори. Свою маленьку донечку цьогоріч хочемо поставити на лижі. Там відпочинемо кілька днів на гірськолижній базі».

Для тих, хто не опанував мистецтво катання на лижах чи сноуборді, – на вибір затишні хатини в гірській глибинці, на краю цивілізації. Верховинські села пропонують хати, де можна відпочити разом із родиною чи компанією друзів і забути про міську суєту та турботи. Ціновий діапазон коливається від 80 грн. за добу за найпростіше житло (включаючи сніданки) до кількасот доларів у престижних місцях відпочинку.

Якщо обрали більш економний варіант, то канікули залежать від вашої винахідливості. Тут і гра в сніжки, і катання на санях, прогулянки на свіжому повітрі, можна подивитися визначні місця в околицях чи релігійні осередки. Все залежить від ваших інтересів і вигадливості.

Новорічні свята – це ще й данина традиціям. У цей час добре поїхати до батьків чи родичів у село. Там можна затишно провести час із родиною за святковим столом. Скуштувати 12 пісних страв на святвечір, погодувати шматками хліба худобу, задути свічку на столі після вечері і з нетерпінням чекати коляду, згадуючи дитинство.

На Новий рік можна сходити в лазню – руську, фінську, турецьку. Широкий вибір як на курортах чи в приватному секторі, так і в місті. А ще зібратися біля новорічної ялинки в центрі або відгуляти в якомусь ресторані.

Таке застілля обійдеться від 300 до 1200 гривень за місце, а протриває максимум 4–5 годин. Звичайно, до ваших послуг готові наїдки, Дід Мороз зі Снігуронькою і розваги гумористів. Та чи вартує таке задоволення стількох коштів – кожен вирішує на свій розсуд.

Для багатьох найлегшим варіантом буде залишитись удома. Новорічні свята – прекрасна можливість побути із сім’єю та дітьми, про що часто забуваємо в робочій щоденній метушні. Зимові свята – це хороший час, аби зупинитися на хвильку, розставити всі думки по поличках, зробити деякі підсумки та подумати про майбутні плани.

Ужгородець Тарас розповідає, що святкуватиме у звичній домашній атмосфері, в колі сім’ї та друзів. Куштуватиме смачні страви і дивитиметься розважальні програми по телевізору. На ялинку піде, якщо буде настрій.

Звичайно, зимові свята – це і можливість вигідних покупок, і чудова пора для активного відпочинку та свіжих вражень. Куди б ви не подалися, найкраще цей час проводити з рідними людьми й друзями, і хай веселі спогади від святкувань ще довго гріють серце холодної зими.

Оксана ЧОПАК

«Карпатський об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ