В Івано-Франківській області безпека Вашої оселі в святковий період

В Івано-Франківській області безпека Вашої оселі в святковий період

02.01.14 09:55 0 1035
Якщо Ви запланували на новорічно-різдвяні свята вирушити у гості, не забудьте подбати про безпеку власних домівок. Саме на свята активізуються квартирні злодії. Правоохоронці радять попросити родичів та сусідів приглянути за квартирою.

Під час новорічно-різдвяних свят чимало людей залишають без нагляду свої домівки. Це добре знають квартирні крадії. І залюбки цим користуються. Часто вони промишляють не у рідному місті, гастролюють по інших. Тому міліція закликає не втрачати пильності. Йдучи з дому, варто попросити сусідів, рідних чи знайомих приглянути за ним.

Правоохоронці не втомлюються повторювати – про безпеку житла слід потурбуватися заздалегідь. Аби ваш дім був справжньою фортецею, потрібно засвоїти декілька простих та важливих правил.

Пам’ятайте, перш ніж проникнути до оселі, злодії часто проводять своєрідну «розвідку», аби переконатися, що в у квартирі нікого немає. Тому будьте пильними і ніколи не розповідайте про свої статки незнайомцям.

Не залишайте ключ від квартири під килимком чи у іншому доступному місці. Обов’язково встановіть надійні двері та замки. А також – ґрати на вікнах. Особливо, якщо живете на першому чи другому поверсі.

Як правило, злочинці звертають увагу навіть на найменші деталі. Тож якщо вас не буде кілька днів, попередьте про це сусідів та попросіть наглядати за квартирою. Невеличкі хитрощі допоможуть надурити злодіїв.

Працівники ДСО пропонують багаторівневу систему охорони житла. У квартирі можна встановити сповіщувачі відкриття дверей, руху, розбиття скла, чи такі, що реагуватимуть на світло та звук.

Навіть, якщо злодій все ж таки намагатиметься залізти до оселі, сповіщувачі одразу ж повідомлять про це на централізований пульт. І вже за мить на місце події прибуде група затримання.

Тож, аби ваше майно пильнували справжні фахівці, достатньо звернутись до Державної служби охорони.

Правоохоронці пропонують і тимчасову охорону помешкання. Втім, найкраще, все ж таки подбати про постійний захист квартири. Тим паче, що послуги ДСО є на стільки доступними, що скористатись ними може кожен.

«Тож обов’язково потурбуйтесь про безпеку своєї оселі, аби ніщо не затьмарило вашого відпочинку», – йдеться у повідомленні міліції.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: ООН нарахувала в Іраку ...
Наступна новина: Леапаї: "Великий гонорар в ...

КОМЕНТАРІ