На Тернопільщині міліціонери оперативно розшукали зловмисників, які викрали та підпалили автомобіль

На Тернопільщині міліціонери оперативно розшукали зловмисників, які викрали та підпалили автомобіль

02.01.14 11:17 0 1009
Автомобіль марки «ВАЗ-2109», про зникнення якого повідомив власник, житель села Богданівка Кременецького району, перебував у розшуку недовго. За кілька годин після реєстрації заяви міліціонери знайшли обгорілу «Дев’ятку» у кюветі.

Як повідомив начальник Кременецького райвідділу міліції Василь Крайник, оперативники з’ясували,що до угону та підпалу транспортного засобу причетні троє молодих жителів Кременеччини. Свідчення хлопців допомогли відтворити увесь ланцюг подій тієї ночі.

Парубки почали святкувати Новий рік заздалегідь. В гостях у спільної знайомої засиділися допізна. Коли стали розходитися, двоє братів запропонували товаришеві переночувати у них в Старому Кокориві. Той погодився. Тоді друзів не турбувало, що до місця ночівлі доведеться пішки подолати не один кілометр.

Плани товаришів змінилися, коли у Богданівці, через яку пролягав їхній шлях, помітили на подвір’ї за магазином залишену без нагляду автівку. Хтось запропонував подолати решту дороги на машині, інші підтримали.

Незважаючи на те, що безпечний власник залишив ключі у замку запалювання, юним автокрадіям не вдалося одразу завести двигун «Дев’ятки». Аби не привертати зайвої уваги, хлопці відкотили автомобіль у кювет за декількасот метрів. Але й там спроби рушити машиною з місця не увінчалися успіхом.

Перед тим, як покинути транспортний засіб, добре його обнишпорили. У багажнику знайшли чимало дорогих інструментів: перфоратор, електролобзик, водонасос. Здобич, загальною вартістю чотири тисячі гривень, забрали із собою, аби пізніше продати.

Поки двоє з компанії продовжили шлях, третій повернувся до «Дев’ятки», аби приховати докази. У салоні знайшов газову горілку, відкрутив на ній вентиль та підпалив.

Так, за одну ніч, двоє юнаків «назбирали» кримінальний букет із крадіжки (стаття 185 ККУ), заволодіння транспортним засобом (ст.289 ККУ), а третьому, окрім цього, доведеться відповідати ще й за умисне знищення чужого майна (ст.194 ККУ). Триває досудове розслідування, під час якого будуть встановлені усі деталі та мотиви злочину.

Сектор зв’язків з громадськістю

УМВС в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Мітинги на честь Бандери ...
Наступна новина: На Тернопіллі в наслідок ...

КОМЕНТАРІ