Мітинги на честь Бандери пройшли у Львові, Хмельницьку, Івано-Франківську та Дніпропетровську

Мітинги на честь Бандери пройшли у Львові, Хмельницьку, Івано-Франківську та Дніпропетровську

02.01.14 11:13 0 837
Мітинги присвячені 105-й річниці з дня народження лідера Організації українських націоналістів (ОУН) Степана Бандери пройшов у містах України.

Мітинг відбувся у Львові, Хмельницькому, він проходить і в Києві.

У Львові на площі біля пам’ятника Бандері в середу зібралися близько тисячі осіб.

У Хмельницькому на центральній вулиці біля пам’ятника жертвам Голодомору також зібралися люди з плакатами «Бандера – наш герой!».

В Івано-Франківську в середу також вшанували 105-ту річницю з дня народження лідера Організації українських націоналістів Степана Бандери. Заходи розпочалися о 14:00. Близько тисячі осіб пройшли з Вічевого майдану вулицями міста, на Європейській площі біля пам’ятника Бандери місцеві священики відслужили поминальну панахиду.

Присутні поклали вінки до пам’ятника лідеру ОУН.

У Києві станом на 18:08 люди вже запалили смолоскими. Вони йдуть і скандують «Україна понад усе», «Слава нації», «Революція», «Зека геть», «Бандера, Шухевич – герої України», «Герої не вмирають, вмирають вороги».

«Свобода» заявляє, що у ході беруть участь близько 10 тисяч людей.

У середу ввечері у Дніпропетровську відбувся марш зі смолоскипами, присвячений дню народження провідника ОУН Степана Бандери.

Більше півсотні людей, зокрема члени ВО «Свобода», пройшли центральними вулицями міста, передає Радіо Свобода.

У руках активісти тримали синьо-жовті та червоно-чорні прапори. Йдучи урочистою ходою, учасники скандували гасла «Наше місто – Січеслав!», «Бандера, Шухевич – герої України!», «Бандері слава!», «Своя земля – свої герої!» тощо, а також вимагали повернення звання Героя України Степанові Бандері.

На урочистій ході влаштували також піротехнічне шоу.

Хода завершилась у центральному парку Дніпропетровська, біля пам’ятника козакові Лазарю Глобі, невеликим мітингом.

«Ми вийшли на вулиці Дніпропетровська, аби показати, що наш край – бандерівський край, щоб сколихнути це напівсонне місто у післяноворічному похміллі, щоб показати, що в цьому місті є українські патріоти», – заявили організатори ходи.

Українська правда

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чигринський перейде в ...
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ