У Львові урочисто відзначили 105-ту річницю від дня народження Степана Бандери

У Львові урочисто відзначили 105-ту річницю від дня народження Степана Бандери

02.01.14 16:48 0 963
1 cічня 2014року на площі перед пам'ятником Степанові Бандері у м. Львові відбулися урочистості з нагоди 105-ої річниці від дня народження Степана Бандери – видатного політичного діяча, голови Проводу ОУН, Героя України. Розпочалися урочистості покладанням квітів до пам'ятника Степанові Бандері. Квіти до підніжжя пам'ятника поклали голова Львівської обласної ради свободівець Петро Колодій, народний депутат України Ірина Фаріон, секретар Львівської міської ради Василь Павлюк, депутати-свободівці Львівської обласної та міської рад, представники громадськості.

Звертаючись до громади, голова Львівської обласної ради Петро Колодій, зокрема, зазначив: "З року в рік ми приходимо на цю площу, щоб вшанувати нашого Провідника, вшанувати Вождя української нації – Степана Бандеру. До підніжжя пам'ятника Степанові Бандері приходять сини і доньки, щоб вклонитися Батькові, яка породив націю героїв, націю борців – бандерівську націю".

Петро Колодій також нагадав слова Степана Бандери – "Я приймаю ваш вирок смерті", якими він відреагував на обрання його головою Проводу Організації Українських націоналістів. "Абсолютно свідомо, самовіддано та жертовно Степан Бандера поклав своє життя на вівтар свободи та незалежності рідного народу. А чи є поміж так званих високих вельмож люди, які керують державою, здатні керуватися таким чином, розумінням довіри? Немає… Бо, якби люди, яких обирають, брали приклад з нашого Провідника, ми би мали іншу державу – наповнену українським змістом".

Очільник обласної ради також зауважив, що Степан Бандера підготував ґрунт для боротьби українців за незалежність України у 60-х, 70-х, 80-х та у 90-х роках. "Чи була би без боротьби Степана Бандери незалежною Україна ? Важко сказати однозначно. Скоріш за все, що – ні, – наголосив Петро Колодій. – Чи повстали би мільйони людей, які скинули ярмо, які вийшли на Майдани, які дивляться на Степана Бандеру, які сприймають його директиви? Коли поміж хлібом і свободою народ обирає хліб, він втрачає все, у тому числі і хліб. Коли ж обирає свободу, - він матиме і хліб, вирощений ним самим і ніким не відібраний. Саме така директива Степана Бандери є . Саме за свободу вийшли люди на Майдани".

На завершення свого виступу голова Львівської обласної ради наголосив, що він вірить, що Україна матиме омріяну багатьма поколіннями українців свободу, а держава наповниться українським змістом.

До учасників віча звернулися переможець Обласної премії імені Героя України Степана Бандери у 2012 році в номінації "Громадська діяльність" Олег Баган – науковець, публіцист, громадський діяч, керівник ГО "Науково-ідеологічний центр імені Дмитра Донцова", упорядник багатьох науково-публіцистичних видань, видавець, з міста Дрогобича, а також переможець Обласної премії імені Героя України Степана Бандери в номінації "Політична діяльність" у 2013 році Микола Посівнич.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Любомир Мельничук: ...

КОМЕНТАРІ