Швейцарія перебрала головування в ОБСЄ

Швейцарія перебрала головування в ОБСЄ

02.01.14 17:38 0 994
Цього року в Організації з безпеки і співпраці в Європі, найбільшої в світі регіональної організації, головуватиме Берн (Швейцарія) на чолі з міністром закордонних справ Дідьє Буркгальтером. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Як повідомляє прес-служба ОБСЄ, пріоритетами Швейцарії під час головування в ОБСЄ буде зміцнення безпеки і стабільності , покращення життя людей і зміцнення потенціалу ОБСЄ.

За словами голови МЗС Швейцарії, метою його країни під час головування в ОБСЄ є запобігання конфліктам і посередництво для ухвалення довготермінових рішень.

Буркгальтер також заявив, що Швейцарія також зверне особливу увагу на долучення громадянського суспільства до роботи ОБСЄ і хоче дати молодим людям право голосу у справі організації ОБСЄ.

«Під час нашого головування ми хочемо домогтися виконання наявних зобов’язань, що належать до сфери прав людини, що буде важливим пунктом наших зусиль. Сприяючи обміну передовим досвідом, Швейцарія хоче закликати держави-учасниці повною мірою здійснювати і поважати зобов’язання, у таких сферах, як боротьба з тортурами, забезпечення дотримання прав осіб, що належать до національних меншин, або заохочення демократичних виборів», – резюмував політик.

У 2013 році в ОБСЄ головувала Україна.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Любомир Мельничук: ...
Наступна новина: В Антарктиці почалась ...

КОМЕНТАРІ