Заява прес-служби ВО

Заява прес-служби ВО "Свобода": "Владі не вдалося реалізувати сценарій організації масштабних провокацій під час Маршу до 105-ї річниці Степана Бандери у Києві. "Свобода" засуджує інцидент біля готелю Прем'єр Палас"

02.01.14 15:17 0 926
1 січня 2014 року Всеукраїнське об’єднання «Свобода» в усіх регіонах України провело традиційне вшанування пам’яти героя Української нації Степана Бандери. Загалом по Україні участь в акціях з нагоди 105-ї річниці з дня народження Степана Бандери взяли понад 50 тисяч українців. Наймасштабніша акція традиційно відбулась у столиці. Тисячі киян вийшли на смолоскипний марш, який проліг центральними вулицями Києва. Цього року акція у столиці відбулась увосьме. Як і під час попередніх відзначень, жодних значних ексцесів за участи людей, присутніх на акції, не зафіксовано.

Напередодні Маршу ми володіли інформацією про спробу організувати провокації з метою дискредитувати традиційну смолоскипну ходу на честь Бандери у Києві. Завдяки активній громадянській позиції учасників акції та велелюдності заходу більшість із запланованих провокацій вдалося унеможливити або локалізувати.

З приводу інциденту, що виник на закінчення маршу біля готелю Прем’єр Палас, ВО «Свобода» заявляє:

«Свобода» засуджує зазначені провокативні дії. 2 січня 2014 року Політвиконком об’єднання проаналізував результати акції; за результатами перевірки ухвалено рішення про виключення з лав ВО «Свобода» двох осіб, яких було втягнуто в інцидент і які піддалися на провокацію.

Про спланованість і зрежисований характер провокації свідчить хоча б той факт, що обліковий запис (т.зв. «аккаунт»), на якому було викладено змонтоване відео, було створено напередодні, а викладене відео активно розпіарили провладні «боти».

Розцінюємо цей інцидент, що мав місце під час Маршу, як провокацію проти «Свободи», націоналістичного руху, проти Бандери.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Житомирській області ...
Наступна новина: В Житомирській області у ...

КОМЕНТАРІ