Портніков: У 2013-му в Україні нарешті розпочалося ХХІ століття

Портніков: У 2013-му в Україні нарешті розпочалося ХХІ століття

03.01.14 10:45 0 986
Нове століття почалося в Україні не так, як багато хто очікував: масовим громадянським протестом людей, які вийшли на вулиці відстоювати не політичне майбутнє окремого лідера, а своє власне майбутнє.

Про це заявив журналіст Віталій Портніков, підбиваючи підсумки 2013-го року, повідомляє video.telekritika.ua.

«За мною їздить пару машин «наружки». І це не жарт», – такою шокуючою фразою він починає свою розповідь про те, яким для нього став 2013 рік.

«До листопада-грудня наша країна жила ще в столітті ХХ. А ХХІ століття по-різному починається у світі. Для мене особисто світове ХХІ століття почалося з подій 11 вересня у США. Ось коли я побачив літак, який врізається у будівлю Всесвітнього торгового центру, я зрозумів, що ХХІ століття починається, і зовсім не так, як ми би хотіли цього. Це століття в Україні розпочалося теж не так, як ми хотіли б цього. Тому що ми чекали угоди про європейську інтеграцію. Всі надії були на це. Весь рік був процес, пов’язаний з переговорами про європейську інтеграцію, про те, на яких умовах звільнять Юлію Тимошенко. І ось наприкінці року прорвало: угода не була підписана, з’явився Майдан, почалися якісь російсько-українські домовленості. Це і є початок ХХІ століття», – заявив Портніков.

Тисячі людей, які стурбовані майбутнім своєї країни, вийшли на вулиці міст України. Це, на думку журналіста, вже європейці, люди ХХІ століття.

«Звичайно, дуже велике питання, скільки цих людей. Де межа цього процесу. Чи не стане він антитезою того ХХ століття, яке ще триває на великій частині території України і в головах наших багатьох співгромадян, і в багатьох регіонах. Але найголовніше, що це нарешті почалося. Тому що до листопада цього року я відчував себе в Україні людиною, яка живе в Середньовіччі. Якщо я кудись від’їжджав, це було не просто бажання подивитися якісь красоти або долучитися до якоїсь культурної події. Ні. Це було бажання зануритися в сучасність. А тепер це дуже добре розуміють люди, які сюди приїжджають, мої колеги. Тепер сучасність тут б’є ключем».

Віталій Портніков вважає, що зміни відбуватимуться важко і навіть трагічно. Так зароджується нове століття з усіма його перевагами і недоліками.

«Колегам я побажав би бути чесними, моральними і сучасними. Тому що сучасність, із цивілізаційної точки зору, – це завжди моральність. Моральність завжди допомагає новим процесам утвердитися і перемогти той озлоблений мотлох, який ще є в нашому житті. Щасливого Нового року і щасливого ХХІ століття!», – сказав він.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: В обласному УМВС відзначили ...

КОМЕНТАРІ