У Тернополі відзначили 105-у річницю з дня народження Степана Бандери

У Тернополі відзначили 105-у річницю з дня народження Степана Бандери

03.01.14 11:11 0 1009
1 січня 2014 року в Тернополі відбулися урочистості з нагоди 105-ї річниці з дня народження лідера Організації Українських Націоналістів, Героя України Степана Бандери. Розпочалося святкування урочистою академією в Українському домі "Перемога". Опісля вулицями Тернополя пройшов традиційний смолоскипний марш. Колона вирушила із Майдану мистецтв центральними вулицями міста до Театрального майдану.

" Тернопільщина, як і вся Україна, відзначає день народження нашого Провідника, національного генія та Героя України Степана Бандери. Його мрія здійснилася – Україна стала незалежною. Та боротьба триває, аби наповнити Україну національним змістом. І у цій боротьбі нам допомагають дух та ідеї Степана Бандери. Він є нашим дороговказом", – наголосив очільник Тернопільської обласної ради свободівець Василь Хомінець.

"Степан Бандера – один із найбільших борців за незалежність України, це символ українського національно-визвольного руху XX сторіччя. Він боровся за те, аби постала сильна і могутня українська держава. Його не лякали ні тюрми, ні тортури. Минають роки, але ми ще не маємо української України – такої, про яку мріяв Бандера, за яку боровся. Тому ми маємо продовжувати боротьбу! Вірю, дух Бандери надихатиме нас, додаватиме сили у нелегкій боротьбі з окупаційним антиукраїнським режимом! Адже тільки разом ми переможемо!", – наголосив керівник Тернопільської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Володимир Стаюра.

Учасники маршу несли попереду портрет Степана Бандери, великий прапор України та 25 червоно-чорних стягів, на кожному з яких були таблички з назвами усіх обласних центрів України. На Театральному майдані священики освятили червоно-чорні прапори.

"Червоно-чорний прапор – прапор українського націоналістичного руху, прапор визвольної революційної боротьби. Червоний колір символізує боротьбу і кров, а чорний – українську землю, – зазначив заступник міського голови свободівець Леонід Бицюра. – Тернопіль здавна був твердинею українського духу, звідси розпочиналося відновлення української держави. Тернопіль, як і в 1990-ті роки, знову перебуває в епіцентрі подій. Тому дуже символічно, що в центрі міста освятили червоно-чорні пропори. Освячені знамена передадуть в усі обласні центри України та у столицю Криму. Переконаний: ці революційні стяги об'єднають всіх українців навколо ідеї утвердження національних цінностей, додаватимуть сили і наснаги у справедливій боротьбі проти антиукраїнського режиму".

Після освячення прапорів колона вирушила до пам'ятника Степану Бандері. Тут відбулося народне віче та покладення квітів. "Степан Бандера – велет українського духу, провідник нашої нації. Його досвід ми черпаємо і . Його праця "Перспективи української революції" стала для нас дороговказом, цю книгу повинен мати кожен українець, адже там сказано, що таке революція, як правильно її організовувати, які головні ідеали української революції. Ми маємо озброїтись словом, знаннями та ідеологією Степана Бандери, які він нам передав у цьому виданні. 2014 року ми вже чуємо "Слава Україні – Героям слава!" під стягом червоно-чорним і в Криму, і в Харкові, і в Донецьку, і в Луганську, – у різних куточках держави. І це початок нашої перемоги!", – наголосив очільник Тернопільської міської організації ВО "Свобода" Роман Навроцький.

"Наша влада буде страшною для наших ворогів", – так казав Степан Бандера. Ці слова – дороговказ у діяльності всіх націоналістів. Ми, молодь, завжди були в перших лавах усіх революційних процесів та наслідували приклад провідників нашої нації. Зараз нам потрібно триматися разом, тільки тоді переможемо! Пам'ятаймо слова Степана Бандери: "Нація не здобуде нічого, якщо боротиметься за щось, а не за все, що їй належить!", – зазначив голова Тернопільської обласної молодіжної організації "Студентська Свобода" Ростислав Мороз.

Світлини:https://plus.google.com/u/0/photos/104331009406632508844/albums/5964230976348639473

Відео: http://youtu.be/ycdvRVwDU7E

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ