Банківський сектор достатньо капіталізований і організований для підтримки розвитку економіки в 2014 році - Роман Шпек

Банківський сектор достатньо капіталізований і організований для підтримки розвитку економіки в 2014 році - Роман Шпек

03.01.14 12:09 0 976
Відомий фінансист, член Ради Національного банку України Роман Шпек вважає, що вітчизняний банківський сектор володіє необхідними ресурсами для підтримки розвитку української економіки в 2014 році. Про це він сказав в ефірі каналу БТБ.
«Банківський сектор достатньо капіталізований, достатньо організований , щоб підтримати розвиток економіки», - наголосив він, коментуючи можливості вітчизняних фінустанов у 2014 році. Він зазначив, що підсумком 2013 року стало істотне зміцнення банківської системи країни - зросли прибутки банківського сектора (2,4 млрд грн. за 11 місяців минулого року), на 10 % зросли обсяги кредитування, майже на 20% - депозити. «Головне, що довіра до банківської системи зростає, наші громадяни все більше вкладів приносять в національній грошовій одиниці, наші громадяни в більшій мірі стали довіряти безготівковим розрахункам, зростає кількість пластикових карток, якими користуються наші громадяни, і переважними темпами зростають обсяги безготівкових розрахунків, значно нижчі темпи приросту операцій зі зняття коштів через банкомати», - зазначив він.
Експерт наголосив, що завдяки заходам Нацбанку гривня в 2013 році мала стабільний курс, з яким ми входимо у 2014 рік.
«Банківська система розвивається», - наголосив він і додав, що це частина єдиного механізму, тому для неї таким важливим є загальне зростання. На його думку, підвищення конкурентоздатності економіки і окремих підприємств, розширення внутрішнього ринку, прагматичне макроекономічне прогнозування, якісна бюджетна політика, сучасне адміністрування податків, поліпшення ділового клімату і сприяння залученню прямих приватних інвестицій - необхідні кроки для ефективного поступу у 2014 році, що своєю чергою зміцнюватиме і фінансову систему країни.
«Банки готові кредитними ресурсами, своїми знаннями і досвідом підтримати економічне зростання», - підсумував експерт.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У квартирі загиблого ...

КОМЕНТАРІ