В 2014 році автомобілістів очікує нова редакція закону про автотранспорт, в яку імплементовані європейські норми та регламенти

В 2014 році автомобілістів очікує нова редакція закону про автотранспорт, в яку імплементовані європейські норми та регламенти

03.01.14 20:43 0 1064
У 2014 році має бути ухвалена нова редакція закону «Про автомобільний транспорт», а також постанови про проведення конкурсу на пасажирські перевезення на автомобільному транспорті і порядок проведення пасажирських перевезень. Ці документи почали розробляти ще торік, - заявив в ефірі каналу БТБ начальник відділу внутрішніх перевезень Департаменту автомобільного транспорту Мінінфраструктури Володимир Балін. Зокрема проект нового закону "Про автомобільний транспорт" вже передали у Мінюст. Далі він має бути схвалений Кабміном і спрямований до Парламенту. Нова редакція Закону «Про автомобільний транспорт» підвищить стандарти перевезень, імплементувавши європейські норми та регламенти, і посилить безпеку пасажирів. Ще одна мета - вивести бізнес автоперевезень із тіні.

Балін додав, що на порядку денному 2014 року ще три важливих документи . «Це – порядок сертифікації виробничої бази, розробка нового наказу міністерства, який затвердить типовий договір між перевізником та організатором перевезень, та порядок здійснення пільгових перевезень», - зазначив він. «Це дуже важливі документи для функціонування ринку перевезень, і я думаю, що в першому кварталі вони пройдуть процедуру обговорення з громадськістю та будуть прийняті», - запевнив він.

Балін нагадав, що у 2013 році Мінінфраструктури розробило низку нормативних документів для наведення порядку на ринку перевезень. «Це і порядок ведення реєстру автобусних маршрутів, і нова редакція порядку організації пасажирських перевезень та багажу, і прийнятий наприкінці року новий порядок оформлення паспорта автобусного маршруту. Внесені зміни до порядку діяльності автостанції», – зазначив він.

Балін також повідомив, що зараз у відомстві підводять підсумки 2013-го року. За попередніми даними торік зафіксоване зменшення кількості дорожньо-транспортних пригод та постраждалих у ДТП порівняно із 2012 роком. За 9 місяців 2013-го кількість загиблих у ДТП порівняно із відповідним періодом 2012-го скротилася на 12,7%, кількість загиблих дітей - на 16,4%.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вчинено замах на життя ...
Наступна новина: Акція «Зробимо Київ чистим!»

КОМЕНТАРІ