Активісти Майдану пікетують столичне ДАІ проти переслідування Автомайдану

Активісти Майдану пікетують столичне ДАІ проти переслідування Автомайдану

03.01.14 20:49 0 1097
3 січня 2014 року близько двох тисяч активістів Майдану пікетують будівлю Державтоінспекції головного управління МВС України в м. Києві. Така акція була зумовлена численними затриманнями та шантажем учасників Автомайдану, які чинять працівники ДАІ, а також відвертими погрозами з боку міліції та переслідуванням власників автомобілів. У пікеті юеруть участь народні депутати України від Всеукраїнського об'єднання “Свобода” Юрій Бублик, Олег Сиротюк та Руслан Марцінків, а також народні обранці від «УДАРу» та ВО “Батьківщина”.

В столичному управлінні ДАІ активісти на місці застали тільки “стрілочників”, які народних депутатів із пікетувальниками направили в громадську приймальню, де вони очікують на прийом, щоби висловити вимоги протесту.

Пікетувальники Майдану з гаслами: “Разом – сила!”, “Міліція – з народом. Даішники – з уродом!” тощо зайшли в будівлю ДАІ і звернулися на п'ятий поверх у приймальню столичного керівника Анатолія Курінного, але той виявився у відпустці. На місці не було ані його прес-секретаря, ані ключів від кабінету. Ба більше, ніхто не мав наміру приймати пікетувальників. Дві представниці ДАІ повідомили, що ніяких наказів щодо затримання автомайданівців Державтоінспекція не видавала. Окрім того, вранці відбувся брифінг для ЗМІ, де повідомили, що затримували тільки тих, хто чинив порушенням. Тобто, згідно із запевненням працівниць столичного ДАІ, у них «все нормально». Депутатів, які прийшли на зустріч із керівництвом управління, направили у громадську приймальню.

З акції протесту народний депутат-свободівець Юрій Бублик повідомив: “Ми перебуваємо в приміщенні ДАІ. Намагалися потрапити до керівника управління Анатолія Курінного, але його не виявилося на роботі. Його ж заступник Ігор Опанасенко терміново виїхав на місце ДТП на Софійську площу, де буцімто учасники атопробігу збили інспектора ДАІ. Чекаємо, хто із “стрілочників” буде уповноважений прийняти п'ятьох народних депутатів. Саме зараз вони це вирішують, а ми чекаємо навіть не у громадській приймальні, яка закрита, а в коридорі. Ми діємо в рамках Закону “Про статус народного депутата України” і намагаємося з'ясувати, з якого дива учасникам і активістам Майдану додому розносять “писульки” із вимогою з'явитися в ДАІ, та всяко шантажують майданівців. Також ми хочемо знати, чому не пускають на Майдан автотранспорт із продуктами та пальним, яке сюди постійно довозять для функціювання мирного протесту”.

Станом на 15:15 у громадській приймальні управління ДАІ відбувається зустріч парламентарів із заступником керівника столичного ДАІ Ігорем Опанасенком.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ