В Ужгороді першим у 2014-му народився хлопчик

В Ужгороді першим у 2014-му народився хлопчик

04.01.14 17:41 0 877
У Новорічну ніч народилися троє хлопчиків і троє дівчаток.

О 1.20 ночі в Ужгородському міському пологовому будинку почули перший у цьому році плач немовляти. Хлопчик, якого планують назвати Максимом, з’явився на світ у розпалі новорічного святкування. «Дитинку планували, от і дочекалися. Наш подаруночок на Новий рік», — ділиться першими враженнями мама Мар’яна Голомб, підтримуючи руками сплячу дитинку.

Народжених за перші години 2014-го в Ужгородському міському пологовому будинку всього шестеро. З них троє хлопчиків і троє дівчаток. «Всі ті пологи, які відбулися з нуля годин нуля хвилин 1 січня по 8-му годину, коли триває зміна чергових лікарів, вважають народженими в Новорічну ніч», — пояснює Руслан Федько заступник головного лікаря з лікарської роботи Ужгородського міського пологового будинку.

Близько третьої ночі лелека приніс немовля сім’ї Булеца. «Дитинку чекали, назвемо Веронікою. Вдячні працівникам пологового будинку, які допомогли народити наше чудо. До нас добре поставилися, дуже чуйні люди, великий уклін їм за працю», — розповідають батьки Антоніна та Михайло.

У Новорічну ніч на Закарпатті народжувалися діти різних національностей. У ромській сім’ї у розпал святкування з’явилася на світ восьма дитина, в іншій — третя. Зараз перебувають у одній палаті, радіють немовлятам, підбирають імена.

Тімуром Олександровичем найімовірніше зватимуть другу дитину Тетяни Штенюк. Жінка народжувала з допомогою кесаревого розтину. Ще заслабка після пологів, небагатослівна, зате впевнена, що її дитинка, як і всі народжені в Новорічну ніч — особлива.

Кореспонденти газети «РІО» вже традиційно 2 січня навідуються до перинатального центру, аби згодом розповісти читачам, кого лелека приніс Новорічної ночі.

Загалом протягом 2013 року в Ужгородському міському пологовому будинку відбулася рекордна кількість пологів — 3 993. Для порівняння — у 2012-му було 3919 пологів. Саме в цьому закладі з’являється на світ кожна четверта дитина, народжена на Закарпатті.

«За 2013 рік у нас спостерігалася рекордна кількість багатоплідних вагітностей. За 11 місяців було 80 двієнь. Більшість таких породіль — приїжджі з районів області. В загальній кількості всіх пологів кількість приїжджих становить майже 30 %. ми єдиний у області заклад третього рівня надання допомоги з акушерства та гінекології», — розповідає Олег Онопко, головний лікар Ужгородського міського пологового будинку.

Наталія Каралкіна, фото Яноша Немеша

Rionews.com.ua

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ