Український фрегат розпочав участь в операції ЄС з протидії піратству

Український фрегат розпочав участь в операції ЄС з протидії піратству

04.01.14 13:46 0 951
З 3 січня фрегат ВМС ЗС України «Гетьман Сагайдачний» з вертольотом Ка-27 та загоном спецпризначення розпочинає участь в операції Європейського Союзу з протидії піратству біля узбережжя Сомалі «EU NAVFOR ATALANTA».

Про це повідомляє прес-служба МЗС України.

«Участь Збройних Сил України в операції Європейського Союзу EU NAVFOR ATALANTA здійснюється відповідно до Указу Президента України № 530/2013 «Про направлення національного контингенту для участі України в операції «Океанський щит» та в операції Європейського Союзу EU NAVFOR ATALANTA та Закону України № 617-VII «Про схвалення рішення Президента України про направлення національного контингенту для участі України в операції «Океанський Щит» та в операції Європейського Союзу EU NAVFOR ATALANTA», – йдеться у повідомленні.

Законом передбачено направлення національного контингенту загальною чисельністю до 250 військовослужбовців для участі України в операції «Океанський Щит» на період до 3 січня 2014 року, а також для участі України в операції Європейського Союзу EU NAVFOR ATALANTA на період з 3 січня до 5 березня 2014 року.

Зазначимо, операцію ЄС EU NAVFOR ATALANTA розпочато у грудні 2008 року у рамках Єдиної політики безпеки і оборони з метою боротьби з актами піратства біля узбережжя Сомалі.

Завдання національного контингенту під час участі в операції – запобігання та протидія проявам піратства, захист цивільних суден, які виконують завдання у рамках Світової продовольчої програми, попередження та втручання у спроби здійснення актів піратства або озброєного пограбування, взаємодія з країнами, структурами та організаціями, що представлені у регіоні, для боротьби з актами піратства.

Зазначимо, за повідомленням прес-служби Міноборони, «Гетьман Сагайдачний» зустрів новий рік, патрулюючи в Аденській затоці. Він перебував на відстані кількох сотень морських миль від порту Джибуті. Основним завданням патрулювання, що тривало до 3 січня, було забезпечення безпеки судноплавства у визначених районах Аденської затоки, зокрема, біля узбережжя Сомалі.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області у ...

КОМЕНТАРІ