Експерт: Співпраця ЗМІ та громадськості виведе медіасектор на новий рівень

Експерт: Співпраця ЗМІ та громадськості виведе медіасектор на новий рівень

04.01.14 10:11 0 1248
Подальша співпраця журналістів і громадянського суспільства виведе український медіасектор на новий рівень.

Про це зазначила виконавчий директор ІМІ та представник в Україні «Репортерів без кордонів» Оксана Романюк 2 січня в ефірі програми «Час. Підсумки дня» на 5 каналі.

«У грудні 2013-го Україна стала європейською «гарячою точкою». Було побито дуже багато журналістів, і це стало поворотною точкою і для журналістів, і для суспільства. Журналісти згадали про солідарність і взаємопідтримку, професіоналізм і свою відповідальність перед суспільством. А суспільство зрозуміло, що журналісти для нього дуже цінні і важливі. Я би хотіла, щоб наступного року ця співпраця розвивалася. Це виведе український медіасектор на новий рівень», – сказала вона.

Ведуча програми Вікторія Сюмар зауважила, що робота медіа разюче змінилася за останній місяць. На її думку, рівень журналістів відповідає рівню суспільства. «Чи вдасться медіа втримати цю високу планку, на яку є суспільний попит, покаже 2014 рік», – сказала вона.

2014 рік для усіх, в тому числі і для журналістів, має стати роком професіоналізму, вважає генеральний директор УАВПП Олексій Погорєлов. Він побажав журналістам шукати нові моделі заробітку, це дозволить і працювати для суспільства, що є головною місією медіа, і заробляти.

На думку шеф-редактора «Телекритики» Наталії Лигачової, 2014 року треба підвищувати роль громадських журналістських організацій, зокрема НМПУ і НСЖУ.

«Це треба для того, щоб допомогти журналістським колективам, які відчули себе в центрі подій, і зрозуміли, що вони можуть професійно працювати. Щоб вони могли тиснути в тому числі й на своїх власників, і допомагати власникам розмовляти з владою на рівних», – сказала вона.

Головне, щоб на медіаполі почали працювати не тільки влада, опозиція, чи олігархи, а й ті верстви, які заявили про себе на Євромайдані, зокрема середній клас, вважає генеральний директор телеканалу «Мега» Олексій Мустафін.

«Якщо за чесну інформацію зможуть платити люди, які в ній зацікавлені, тоді жодна політична сила не зможе тиснути», – зазначив він, повідомляє «Телекритика».



Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі гість ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ