У перший день 2014-го 28 українців активно шукали роботу, – дослідження

У перший день 2014-го 28 українців активно шукали роботу, – дослідження

04.01.14 14:24 0 837
В останній день 2013 року на вакансії, опубліковані на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна, відгукнувся 881 шукач. А от 1 січня активним пошуком роботи займалось всього 28 осіб.

Про це повідомила прес-служба HeadHunter Україна.

Першою вакансією, на яку відгукнулись у новому році стала пропозиція про роботу в ІТ-сфері на посаді Frontend developer. Також в перші години 2014 року людей зацікавили вакансії керівника відділу продажів в Одесі, PHP-розробника у Донецьку, технолога в готель і бухгалтера у Києві.

Крім того, у переддень нового року свої резюме розмістили чи оновили 165 осіб. А у перший день 2014 навіть більше – 235 охочих знайти нову роботу. У звичайний день ця цифра знаходиться в межах 500-700 резюме.

Останніми резюме старого року стали авіадиспетчера, що було опубліковане о 23.21, та студента, що шукає роботу оператора ПК. Воно опубліковане о 23.58.

Перші хвилини нового року публікації резюме присвятили майбутній медичний представник із Запоріжжя (час створення – 00.44), РНР програміст із Києва (00.46) а також тракторист-машиніст із Харкова (01.46).

Загалом новорічну ніч можна назвати часом студентів, фрілансерів та представників робітничих спеціальностей. Саме від останніх була рекордна кількість резюме у святкову ніч. Наприклад, у новий рік з новою роботою хотіли увійти зварник на напівавтоматах (час публікації – 04.16), інженер електрик (06.27) та водій-кур’єр (7.45).

Незважаючи на вихідні та святковий графік, не всі компанії можуть дозволити собі відпочинок. Іноді новий співробітник потрібен настільки терміново, що його шукають навіть замість того щоб сервірувати святковий стіл. 31 грудня на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна було створено 51 вакансію. Найчастіше співробітників шукали в ІТ-сфері (більше ніж половина вакансій саме для них), в сфері продажу (наприклад, були пропозиції для керівника відділу продажу, торгового представника та менеджера щодо роботи з клієнтами). В останні години 2013 року з’явились нові вакансії для аудитора, повара, персонального асистента.

У перший день нового року більшість спеціалістів по персоналу вирішили взяти вихідний і нових вакансій було усього чотири. Це вакансії бармена, молодшого юриста в сфері корпоративного права, копірайтера на віддалену роботу та торгового представника. А от уже 2 січня частина спеціалістів повернулись до роботи і опубліковано було уже 45 вакансій. У звичайний будній день на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна створюється чи продовжується близько 100-150 вакансій.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: на ...
Наступна новина: Рейтинг ФІДЕ. Іванчук ...

КОМЕНТАРІ