Facebook не цікавий користувачам віком 16-18 років, – дослідження

Facebook не цікавий користувачам віком 16-18 років, – дослідження

04.01.14 11:44 0 1042
Останнім часом показники використання підлітками найбільшої соціальної мережі Facebook почали падати. Нове дослідження підтвердило цю тенденцію, а також виявило, що популярність Facebook серед раннього юнацького віку є мінімальною.

Про це пише Український Бізнес Ресурс з посиланням на 3DNews.

Дослідження Global Social Media Impact Study було проведено у восьми європейських країнах серед осіб 16-18 років. Серед цієї вікової групи багато зробили вибір на користь використання Instagram, Twitter, Snapchat і WhatsApp замість Facebook. При цьому, головна причина втечі з Facebook – збільшення кількості користувачів старшого віку, тобто батьків.

Дослідження також показало, що молодь не дуже турбує питання рівня складності чи недостатньої функціональності альтернативних служб. У той же час їх мало турбує питання приватності і доступу до даних сторонніх людей та організацій. З’ясувалося, що вони переважно ведуть приватні розмов, діляться особистими фотографіями та відео через Skype або мобільні додатки типу WhatsApp, а при публікаціях на Facebook спрацьовує психологічна цензура.

Голова команди дослідників з медичного коледжу Лондонського університету Даніель Міллер зазначає: «Популярність Facebook у цієї вікової групи не просто падає – по суті, ця служба залишилася давно у минулому. Більшість опитаних відчувають зніяковілість лише від того, що їх можуть асоціювати з користувачами Facebook. Як колись батьки переживали через приєднання їхніх дітей до Facebook, так діти тепер кажуть, що їхня сім’я наполягає, щоб вони регулярно обновлювали у Facebook інформацію про своє життя».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ