Тернопіль: день народження Степана Бандери відзначили урочистою академією в «Перемозі»

Тернопіль: день народження Степана Бандери відзначили урочистою академією в «Перемозі»

04.01.14 15:17 0 807
Урочиста академія з нагоди 105-ї річниці з дня народження лідера Організації українських націоналістів (ОУН), Героя України, видатного політичного та громадського діяча ХХ століття Степана Бандери відбулася 1 січня в Українському домі «Перемога».

Вшанувати пам`ять борця за незалежність України прийшли представники влади, громадські активісти та небайдужі тернополяни.

За вагомий внесок у розвиток і утвердження Української держави та з нагоди відзначення 105-річниці з дня народження Степана Бандери заступник міського голови Леонід Бицюра вручив грамоти Тернопільської міської ради учасникам визвольних змагань та громадським активістам, які організовували та обороняли Майдан у Києві та Тернополі.

«Степана Бандеру по праву вважають символом національно-визвольного руху минулого століття, - зазначив Леонід Олексійович. – Але і серед нас є люди, які впроваджують ідеї Бандери . Це не тільки учасники визвольних змаганнях ХХ століття, а й громадські активісти, які недавно захищали Київський майдан. Зараз погляди, ідеї, переконання Степана Бандери особливо актуальні. Ще багато років тому він переконував, що мирні переговори чи дипломатичні стосунки з Росією не матимуть позитивних результатів для Української держави. Історія повторюється. Знову ведуться переговори з Росією. Але ніхто не буде поважати країну, керівництво якої просить фінансової допомоги інших держав. Україна має бути вільною, сильною та могутньою – такою, як заповідав Степан Бандера. Цього маємо вчитися від нього. Переконаний, що його слово, його ідеї, його приклад – це інструментарій для творення сучасної української держави».

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В центрі Ужгорода ...

КОМЕНТАРІ