У середині січня зима в Україну повернеться, але лише на кілька днів

У середині січня зима в Україну повернеться, але лише на кілька днів

06.01.14 14:23 0 719
Аномальні примхи погоди у світі не оминули й Україну. Однак на відміну від небачених снігопадів, злив та потужних вітрів для українців природа обрала більш гуманний сценарій – нетипове як для січня тепло.

Проте, і в цьому випадку не минулося без наслідків, повідомляє ТСН. Плюс шість на термометрі, легкий одяг замість звичних для січня дублянок і чобіт, а краєвиди довкола і взагалі вражають. Як приклад наші дороги.

Такими розчищеними, як нинішньої зими вони здається не були ще ніколи. І якби не календар, нетипово теплу пору року можна було б сплутати з серединою весни чи осені.

Теплий природний катаклізм відчутний на більшості території України. В містах аномалію здебільшого можна розгледіти по температурі повітря і відсутності снігу. У містечках та селах наслідки по-жовтневому теплого весняного січня найпомітніші.

Зокрема, селяни кажуть, що мають фактично новий врожай: цибуля, часник зійшли. Проте морози можуть усе це знищити.

Натомість, старожили зізнаються, уже й не пригадають коли таке була. Попри аномалії і їхні наслідки, теплу все ж радіють, тому що люди можуть зекономити на опаленні. Проте з наукового погляду академік Володимир Фещенко ділиться власними спостереженнями. У зоні ризику не лише городина, а й усі рослини. Це в тому разі, якщо морози різко повернуться, а сніг так і не випаде. Найкомфортніше у нинішній і можливій ситуації тваринам. « залишилась велика кормова база і для пташок і для савців. Це позитивно для них, адже почуваються добре», – зазначив науковець.

У свою чергу, у вітчизняному Гідрометцентрі сніг, хоч і невеликий, усе ж обіцяють. Із другої половини січня будуть і морози. Уночі температура в середньому по Україні опускатиметься до мінус 11-ти. Однак, триватиме похолодання лише кілька днів. За ним знову весняне тепло.

Кліматичні зміни, які відбулися в Україні, якраз сприяють тому, що саме такий підвищений температурний режим буде спостерігатися і в більшості днів зимового періоду. При чому, в найближчі роки це буде однозначно.

Слід зазначити, що дедалі більшої актуальності набуває ще одне питання – якою буде весна після такої зими. Давати такі далекоглядні прогнози синоптики не беруться. З огляду на минулий рік і нинішні кліматичні сюрпризи, можливе все.

Нагадаємо, низка американських штатів очікують на сильні морози, а в Великобританії та Ірландії намагаються приборкати повені.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпатських ...
Наступна новина: ATP Сідней. Стаховський ...

КОМЕНТАРІ