Закарпаття отримує найменшу частку бюджетних коштів в Україні (Інфографіка)

Закарпаття отримує найменшу частку бюджетних коштів в Україні (Інфографіка)

06.01.14 15:51 0 1162
Більшість бюджетних субсидій отримують Донецька область, Луганщина та столиця.

Вдалося наглядно спростувати “міфи про годувальників” України, про те, що нібито Схід годує Захід. Насправді, дані отримані експертами Лабораторії законодавчих ініціатив на свій офіційний запит від Державної казначейської служби України свідчить про абсолютно протилежне.

Виявилося, що більше половини всіх бюджетних субсидій отримують саме Донецька область, Луганщина та Київ. Принцип бюджетної системи про справедливість і неупередженість у розподілі видатків бюджету України не дотримується при формуванні субсидій, поточних та капітальних трансфертів підприємствам, установам та організаціям.

Наприклад, частка Донецької області у ВВП України в 2010 році становила 12%, а загальна сума отриманих цим регіоном субсидій, поточних та капітальних трансфертів склала 21%, а роком пізніше – вже 27% від загальнодержавної суми!

Аналогічна ситуація і в Луганській області – при частці у ВВП України в розмірі 4%, витрати по області були на рівні 8% (2010) і 11% (2011).

В Лабораторії законодавчих ініціатив наголошують, що торік три регіони – Київ, Донецька і Луганська області – отримали 56% від усього обсягу 31,2 млрд грн субсидій та трансфертів.

Як бачимо на таблиці – найменшу частку державних коштів отримує Закарпатська область, Тернопільска та Одеська, і загалом Західний регіон. Відповідно виникає питання: то хто насправді годує Україну і хто кого утримує?

www.mukachevo.net

Про це повідомив Карпатський Об’єктив
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: На Тернопіллі ймовірну ...
Наступна новина: Медведчук втік від ...

КОМЕНТАРІ