Помер голова крайової управи Братства ОУН – УПА Фотій Володимирський

Помер голова крайової управи Братства ОУН – УПА Фотій Володимирський

06.01.14 13:24 0 996
На 90-му році життя помер голова Івано-Франківської крайової управи Братства ОУН – УПА Карпатського краю Фотій Володимирський, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Уродженець Тернопільської області, він 19-літнім юнаком вступив до Української повстанської армії, воював, був поранений. Засуджений до 10 років таборів без права повертатися в Україну. 23 років працював на вугільних шахтах Інти.

Після повернення на Прикарпаття брав активну участь в діяльності ветеранських організацій учасників визвольних змагань, майже 20 років очолював Братство ОУН – УПА Карпатського краю.

Фотій Володимирський неодноразово виступав на різноманітних вічах і урочистостях. Зокрема, у листопаді минулого року – на вшануванні пам’яті 27 страчених нацистами в 1943 році членів ОУН, у жовтні – на вічі-реквіємі у день загибелі Степана Бандери.

У своїх виступах неодноразово наголошував, що в незалежній Україні владі бракує українського духу, і що досі воїни Української повстанської армії не визнані воюючою стороною у Другій світовій війні.

За словами голови Всеукраїнського браства ОУН – УПА Богдана Боровича, прощання з Фотієм Володимирським планують провести у приміщенні «Просвіти».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Реабілітація після ...
Наступна новина: Що і як лікує ортопед?

КОМЕНТАРІ