На Житомирщині правоохоронці затримали парубка, який причетний до низки крадіжок

На Житомирщині правоохоронці затримали парубка, який причетний до низки крадіжок

06.01.14 08:59 0 778
У перші дні Нового року оперативники Новоград-Волинського МВ викрили молодика, який обікрав, щонайменше, квартиру, магазин та кілька підвальних приміщень місцевих жителів. Нині 17-річний хлопець визнає причетність до злочинів і мотивує свої дії підготовкою до святкувань.

Наприкінці грудня минулого року до чергової частини Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області почали надходити заяви про крадіжки. Потерпілі скаржились на невідомого зловмисника, який викрадав усе, що потрапляло йому на очі. Місця вчинення крадіжок були різними: підвали багатоповерхівок, квартири та магазини, проте спосіб проникнення ідентичний: злам замка на вхідних дверях.

З квартири пенсіонерки, що проживає у дев’ятиповерховому будинку у центрі міста, злодій поцупив кавоварку та кавомолку. З підвалів багатоквартирних будинків виніс велосипеди, колеса, а з магазину - солодощі, цигарки, спиртні напої, продукти харчування, гроші.

Фахівцям експертної служби вдалося вилучити низку слідової інформації, яка у подальшому дала змогу створити беззаперечні докази провини злочинця. Правоохоронці схилялись до версії, що крадіжки вчиняє одна і та ж особа.

- Відтак невдовзі, - повідомив начальник Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Сергій Рябошапка, - нам вдалося встановити особу крадія. Ним виявився 17-річний парубок. Майже все «зароблене» він зберігав у господарських приміщеннях біля своєї домівки.

Коли хлопця доставили у відділок міліції, той зізнався, що крадіжками хотів заробити на святкування прийдешніх свят. Цей Новий рік хлопчині запам’ятається назавжди.

За всіма фактами крадіжок триває досудове розслідування кримінальних проваджень за ч.3 ст. 185 (Крадіжка) Кримінального кодексу України. Відповідальність, передбачена законодавцем, позбавлення волі від 3 до 6 років. Наразі перевіряється причетність парубка до інших крадіжок, скоєних на території міста.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області

(за повідомленням Новоград-Волинського МВ)
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Єгипті щонайменше 17 ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ