Названо героїв та творців незабутнього Нового року на Майдані

Названо героїв та творців незабутнього Нового року на Майдані

09.01.14 08:41 0 838
Таку душевну атмосферу, яка панувала в новорічну ніч на Майдані, не могли б створити ніякі московські заїзжі «зірки».

Про це у блозі на сайті «Буквоїд» пише нардеп Олесь Доній, який разом з мистецьким об’єднанням «Остання барикада» були головним режисером Нового року на Євромайдані.

Як зазначає Доній, в концепцію святкування Нового року було закладено ідеологію Євромайдану.

У новорічну ніч на Майдані виступили: Марія Бурмака зі своїм гуртом, гурт «Тартак» на чолі з Олександром Положинським, Софія Федина зі Львова (незмінна ведуча Львіського Євромайдану), Руслана зі своїм колективом, гурт «Танок на Майдані Конго» на чолі з «Фаготом» та «Фоззі», гурт «СКАЙ» на чолі з Олегом Собчуком, гурт «Мандри» на чолі з «Фомою», гурт «Kozak system» на чолі з Іваном Леньо, «Лама» зі своїм гуртом, Юлія Лорд зі своїм гуртом.

Також на Євромайдані Новий рік зустріли гості з-за кордону: Петрас Вішняускас з Литви (який виступав спільно з львів’янкою Уляною Горбачевською) та Нейл Тейлор з Великобританії (який приїхав на Євромайдан з родиною, а грешта музикантів гурту приїхав хто з Італії,хто з Австрії).

На сцену Майдану виходили поети «Келя Лікеренко» (Тетяна Коваленко), Артем Полежака, брати Капранови, Сергій Пантюк. Вони були повноцінними учасниками святкування, а схвальна реакція публіки засвідчила, що організатори інших святкувань недооцінюють рівень розвитку українців.

Також на Майдані виступив «Зірковий вертеп». Він став справжньою «родзинкою» свята.

«Саму ідею «Зіркового вертепу» я придумав ще вісім років тому, коли «Остання Баррикада» проводила свої перші «Всеукраїнські фестивалі вертепів». З тих пір щорічно ми проводимо це дійство. За вісім років у нас в цьому «Зірковому вертепі» зіграли багато відомих музикантів, літераторів, музикантів,художників та інших відомих людей. І всі вісім років поспіль душею і автором сценарію є Лірник Сашко», – розповів Доній.

Учасниками «Зіркового вертепу» стали: Лесь Подерв’янський, «Фома», Євген Нищук, Володимир Арьєв, Сергій Поярков, «Фоззі», Олександр Положинський, Артем Полежака, «Фагот», Олесь Доній, Іван Леньо, Богдан Бенюк, Анжеліка Рудницька, брати Капранови, Світлана Поваляєва, Андрій Парубій, Тетяна Коваленко, Леся Добрийвечір, Лірник Сашко.

Ведучими новорічного дійства були Євген Нищук та Анжеліка Рудницька.

Також Доній подякував членам мистецького об’єднання «Остання барикада».

«Ніякі московські заїзжі «зірки» не змогли б зробити таку душевну атмосферу, яка панувала в цю ніч на Майдані. В цьому плані кожен з глядачів є теж учасником свята і теж гідний добрих слів», – зазначив О.Доній.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ