Село Різдвяни на Прикарпатті святкує свої іменини у день Різдва

Село Різдвяни на Прикарпатті святкує свої іменини у день Різдва

09.01.14 13:06 0 960
На Прикарпатті на час Різдва свої іменини відзначає і село Різдвяни. 500 років тому через зміну русла Дністра місцеве поселення затопило, та попри паводок, люди не залишили рідний край, а лише перемістилися подалі від ріки і створили нове село.

Про це повідомили журналісти телеканалу ZIK.

«Тут дуже родючі ґрунти, і люди вирішили не покидати свого місця. Вони відійшли трохи далі від русла і збудували нове село. Від літа до зими встигли побудувати хати і церкву, яку приурочили до Різдва. Так село й отримало назву – Різдвяни», – розповідає історію рідного села пані Марія.

У селі святкують Різдво з особливим розмахом і ще з літа готують святкову настоянку.

«До складу настоянки входять рослини, що ростуть на наших городах», – стверджує місцевий житель Нестор Русиняк. – Напій не можна пити великими дозами, він дуже збуджує».

Утім, старожили неабияк переживають, що село знову може зникнути. Та цього разу не через погодні катаклізми. Мовляв, протягом декількох років молодь через безробіття почала залишати домівки. Повертаються на малу батьківщину тільки на свята.

Нині у селі на 110 хат є лише 15 дітей. Тож серед бажань на Різдво Христове особливе місце у різдвянців займає мрія – зберегти село. Люди вірять, що вона здійсниться.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Сирії тривали бої між ...
Наступна новина: "Динамо" Київ на зборах в ...

КОМЕНТАРІ