Російські націоналісти у Криму закликали «змести раз і назавжди» Майдан

Російські націоналісти у Криму закликали «змести раз і назавжди» Майдан

09.01.14 11:48 0 925
Представники російських громад регулярно проводять антиукраїнські акції. Це трапляється навіть у вигляді смолоскипних походів.

Фотозвіт з такого заходу виклав у себе в ЖЖ користувач (npubop), передає Цензор.НЕТ.

«Смолоскипні походи. Спалювання книг. Навіть Ярослав Гашек чимось не догодив нацистам. А підручник з фізики? Фізику за що? Фашизм твердою ходою йде українською землею, Кримом», – зазначив автор поста.

Проте пізніше вдалося встановити, що насправді акція зі спалювання підручників з української історії та іншої літератури проходила ще в березні 2010 року. Російські громади Криму, Російський блок і партія Наталії Вітренко закликали тоді тільки призначеного на пост міністра освіти та науки Дмитра Табачника вилучити зі шкільної програми підручники з історії, введені попереднім міністром Іваном Вакарчуком.

Підбірка фотографій самої смолоскипної ходи зроблена з подій різних років, проведених російськими громадами з приводу річниць приєднання Криму до України і Дня Перемоги.

Однак інформація, подана в замітці щодо заяв голови Російської громади Севастополя Тетяни Єрмакової, відповідає дійсності. Зокрема, вона заявила, що Севастополь – не є частиною України. «Це ж російський Севастополь. Це не Україна», – сказала Єрмакова.

Вона також закликала «прогнати, змести раз і назавжди» Євромайдан, організований в Севастополі.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Івано-Франківську ...
Наступна новина: Із Сирії вивезли на ...

КОМЕНТАРІ