Чернівці: Надія Бабич відзначила своє 70-ліття у Муніципальній бібліотеці імені Анатолія Добрянського

Чернівці: Надія Бабич відзначила своє 70-ліття у Муніципальній бібліотеці імені Анатолія Добрянського

09.01.14 09:08 0 889
У Муніципальній бібліотеці імені Анатолія Добрянського відбулася зустріч-бесіда з нагоди 70-річного ювілею Надії Бабич – відомого в Україні та за її межами педагога, мовознавця, автора багатьох книг і підручників для середньої і вищої школи, “хресної мами” незліченної армії українських філологів.

На бесіду Надія Денисівна запросила тих людей, які відіграли в її житті знакову роль. Але в бесіді того дня звучали не тільки імена сучасників, а й її вчителів, які котрі відійшли, залишивши по собі гарну пам’ять.

Теплим словом згадала ювілярка тих, хто благословив її на мовознавчу й педагогічну працю – це письменник і науковець Степан Далавурак, відомі мовознавці Іларіон Слинько, Корній Лук’янюк, і, звичайно, Буковинський Золотоуст Анатолій Добрянський.

Життя склалося так, що Надія Денисівна свій робочий шлях починала швачкою-мотористкою, навчалася на вечірньому відділенні, потім випадково стала коректором університетської друкарні, лаборантом на філологічному факультеті. за її плечима довгі роки викладання на кафедрі української мови ЧНУ, кафедрі історії та культури української мови, десятирічне керування кафедрою, велика кількість наукових розвідок, публікацій у газетах, головування в журі мовних конкурсів, олімпіад.

Також Надія Бабич відома своїми передачами на обласному радіо та телебаченні.

“Коли я йду містом, коридором будь-якого факультету, до мене вітаються незнайомі люди, – каже пані Надія. – Мені більшої нагороди не потрібно”.

Сектор інформації та зв’язків з громадськістю

Про це повідомили у Чернівецькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Помер головний лікар ...
Наступна новина: Найбільше замовних сюжетів ...

КОМЕНТАРІ