Міліціонери закликають буковинців уважніше стежити за власними речами

Міліціонери закликають буковинців уважніше стежити за власними речами

09.01.14 15:20 0 994
Під час новорічно-різдвяних свят багатьом хочеться відпочити на свідому повітрі, сходити до Центральної ялинки, поїхати до друзів в гості. Ця пора гаряча не лише для святкування, а й для кишенькових злодіїв.

Найчастіше для полювання на чужі гаманці кишенькові злодії обирають місця великого скупчення людей. Наприклад, під час масових заходів чи у черзі. Захоплені розмовою ви можете навіть не відчути, як зловмисник відкриває сумку та витягує звідти гаманець. Великий ризик залишитися без гаманця і під час відвідування ринку чи супермаркетів, коли ви без нагляду залишаєте свої речі та зацікавлено розглядаєте товари. Також злодій під виглядом звичайного туриста, який заблукав у місті, просить вас про допомогу. І поки ви щиро намагаєтеся зорієнтувати псевдо-блукача, він витягає з вашої кишені, до прикладу, мобільний телефон. Взагалі, кажуть експерти, важко за зовнішнім виглядом розпізнати зловмисника.

Чатує небезпека і на зупинках. Тиснява у громадському транспорті – житниця для кишенькових злодіїв. Поки ви захоплені розмовою з іншим пасажиром чи заглиблені у власні думки, зловмисник тихенько витягає гаманець із сумки та спокійно виходить на наступній зупинці. Інколи працюють крадії і парами.

За статистикою, найбільше крадіжок у транспорті стається між 7-ю та 10-ю годинами ранку, а також між 16-ю та 20-ю годинами. Тобто коли люди їдуть на роботу або повертаються додому. У 2013 році було затримано 16 кишенькових злодіїв.

Аби не стати жертвами кишенькових крадіїв, міліціонери радять уважніше стежити за своїми речами, завжди щільно закривати сумки та кишені.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Заблокований у кризі ...

КОМЕНТАРІ