На Волині відбулось обласне свято новорічної ялинки

На Волині відбулось обласне свято новорічної ялинки

09.01.14 14:35 0 1010
В академічному обласному українському музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка відбулось свято обласної новорічної ялинки для дітей соціально вразливих категорій. Зокрема, до зеленої красуні запросили дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування,неповносправних дітей та інших пільгових категорій. Усього зібралося на свято 585 дітей різного віку з усіх районів області.

Дітвору з новорічно-різдвяними святами привітали голова облдержадміністрації Борис Клімчук, його заступник Олександр Курилюк, перший заступник міського голови Святослав Кравчук.

Борис Клімчук, вітаючи присутніх з новорічно-різдвяними святами, подякував батькам та вихователям за те, що на практиці доводять: в Україні та на Волині зокрема - чужих дітей немає.

Дітлахів біля лісової красуні розважали Дід Мороз та Снігуронька. Разом з гостями свята вони водили хороводи та співали новорічних пісень, після чого вручили солодкі подарунки.

Після святкового дійства діти переглянули виставу «Коза-дереза», а Борис Клімчук поспілкувався з пресою.

«Завдяки прийомним сім’ям, батькам-вихователям дитячих будинків сімейного типу у нас немає дітей-сиріт для набору в перший клас. У нас – черга на усиновлення дітей. Сімейне виховання – це хороший шанс для дитини. Навіть «золотий» інтернат не замінить сім’ї. Це ті роботи, які ми за дорученням Президента України виконуємо вже четвертий рік. Не всі афішуємо та рекламуємо, адже це «тонка» справа. Колись люди брали прийомних дітей і боялись про це говорити. Зараз ми переламали психологію українців. Ми позбуваємось соціального сирітства. Відповідно стимулює і держава, виплачуючи чималі кошти. Такі зміни нас наближають до Європи, де давно позбулись соціального сирітства. І ми позбавляємось. Це – непрості рішення. Подекуди ми маємо супротив деяких змін. Наприклад, треба зберегти школу-інтернат. На нашу думку, її треба перепрофілювати. Треба перевчити вчителів, адаптувати їх до нових умов, а з навчального закладу зробити ліцей, де будуть навчатись обдаровані діти», - зауважив він у розмові з журналістами.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ