Торік волинські аграрії експортували 328,3 тисячі тонн зерна

Торік волинські аграрії експортували 328,3 тисячі тонн зерна

09.01.14 12:28 0 835
В 2013 році волинські аграрії експортували 328,3 тисячі тонн зерна. Це - майже на 60 тисяч тонн більше, ніж торік.

"121,2% до рівня минулого року - хороша робота. Волинь є лідером серед західних областей України», - підкреслив голова облдержадміністрації Борис Клімчук під час оперативної наради.

За інформацією департаменту агропромислового розвитку ОДА, основними експортованими культурами є кукурудза (129 тис. т), ріпак (109 тис. т), пшениця (34 тис. т) та соя (48 тис. т).

Водночас Борис Клімчук відзначив, що продаж зерна за світовими цінами без посередників стимулює волинських сільськогосподарських виробників до його вирощування і робить прибутковим цей бізнес. Збільшення експорту підтверджує конкурентоздатність агропромислового комплексу Волині на європейському ринку.

Як інформують у профільному департаменті ОДА, у 2013 році на Волині для зберігання зерна збудовано та сертифіковано складів загальною кількістю на 120 тисяч тонн.

Голова облдержадміністрації також повідомив, що в області для потреб хлібопеків розподілено 1000 тонн борошна за фіксованим цінами. «Тому, підстав для збільшення цін на соціальні сорти хліба в області не повинно бути», - наголосив Борис Клімчук.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Закарпаття: шукаємо ...

КОМЕНТАРІ