На гостину до волинських експертів завітали ліцеїсти

На гостину до волинських експертів завітали ліцеїсти

09.01.14 08:09 0 755
Учні Луцького навчально-виховного комплексу загальноосвітньої школи-інтернату І-ІІІ ступенів – правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою Луцької міської ради Волинської області поспілкувалися із працівниками Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру при УМВС України у Волинській області.

Побувати на гостині у міліцейських експертів дітям випало не вперше, але вони з неабиякою цікавістю слухали розповіді фахівців. Насамперед про те, що працівників експертної служби завжди залучають до огляду місця злочину, адже зловмисники, як правило, залишають речові докази: чи то відбитки пальців, сліди низу взуття, транспортних засобів, сліди біологічного походження тощо. Тож саме після їхнього детального дослідження часто вдається встановити злочинців.

Учні ліцею з цікавістю вислухали детальну розповідь про всі види досліджень, які проводять працівники НДЕКЦ: почеркознавчих та авторознавчих; документів, грошей та цінних паперів; фототехнічних та портретних; медико-біологічних; матеріалів, речовин та виробів; трасологічних, балістичних та холодної зброї; товарознавчих та бухгалтерських; автотехнічних та автотоварознавчих; пожежотехнічних; вибухотехнічних; харчових продуктів та об'єктів рослинного походження тощо.

Ліцеїсти навіть отримали змогу побувати в ролі експерта, адже спробували застосувати на практиці здобуті під час екскурсії теоретичні навики дактолоскопіювання, стали активними учасниками балістичної експертизи. Не менше емоцій викликали й технічні засоби, за допомогою яких виявляють та знешкоджують вибухові пристрої.

Оглянувши лабораторні приміщення, де проводять біологічні, хімічні та інші експертизи, ліцеїстам продемонстрували і спеціально обладнані автомобілі.

Після побаченого учні поділилися враженнями. Хтось одразу висловив бажання стати експертом, хтось не міг приховати здивування, адже вживу, а не по телевізору побачили, хто і як проводить такі важливі у розслідуванні будь-якої кримінальної справи дослідження. Та всі вони вийшли переконані: від «озброєних до зубів» експертів злочинцям нікуди діватись.

Великий інтерес також викликали підроблені грошові купюри, колекція холодної зброї та оснащення вибухотехнічної служби. Їм настільки сподобалося у волинських «шерлоків холмсів», що під час спілкування із начальником НДЕКЦ при УМВС України у Волинській області полковником Олександром Малашком ліцеїсти в один голос виявили бажання поповнити ряди міліціонерів. І, звісно, щоби стати справжніми спеціалістами, пообіцяли добре вчитися.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Як в Ужгороді проходив ...
Наступна новина: Євромайдан запрошує разом ...

КОМЕНТАРІ