В Івано-Франківську співчуття

В Івано-Франківську співчуття

09.01.14 08:05 0 1264
Івано-Франківська міська рада глибоко сумуючи висловлює найщиріші співчуття родині, близьким та всій громаді міста Івано-Франківська з приводу смерті Голови Братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотія Володимирського

Фотій Володимирський народився 1 вересня 1924 року в селищі міського типу Вишневець Збаразького району Тернопільської области в родині робітників. 1943 року, 19-літнім юнаком вступив у лави УПА. Був призначений до першої сотні ройовим під псевдом "Муха". Сотня "Чіпа" діяла в районі Кременеччини.

У червні 1943 року був перший раз поранений в руку і ногу в бою з німцями в селі Колодне (неподалік Збаража). Після лікування працював у СБ (Служба безпеки) району. З наближенням фронту 1944 року його було направлено в курінь "Наливайка", в курінну жандармерію. Пройшов із боями по Волині і Львівщині. Курінь направили а Холмщину проти польської Армії крайової, яка тероризувала місцеве населення. Перейшли лінію фронту з боями і в серпні 1944 року повернулися на Волинь. І нову рейд по Волині й на Львівщину, де в грудні 1944 року в селі Нивиці Радехівського району був поранений в обидві ноги гранатою.

13 березня 1945 року захоплений пораненим у селі Оглядів. Рік перебував під слідством у районній тюрмі міста Лопатин і засуджений 1946 року на 10 років таборів. Перебував в Інті (Комі АССР). Після закінчення строку ув'язнення не мав права повертатися в Україну. 23 роки працював на вугільній шахті Інти.

Від 1990 року Фотій Володимирський у лавах Братства ОУН-УПА. 1994 року вибраний Головою Братства ОУН-УПА Карпатського краю

Про це повідомили у Івано-Франківській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ