В Івано-Франківській області правоохоронці Косівщини затримали грабіжника з Молдови

В Івано-Франківській області правоохоронці Косівщини затримали грабіжника з Молдови

09.01.14 12:39 0 1016
Заробітчанин обікрав прикарпатську пенсіонерку та намагався утікти на батьківщину.

Прибувши на територію нашої держави ще влітку, уродженець м. Кишинів здійснював роздрібну торгівлю товарів побутового вжитку. На Косівщині чоловік приятелював із 74-річною сусідкою та неодноразово навідувався до бабусі під приводом на кшталт «позичити солі». Так чолов’яга вивідав у старенької, де вона зберігає гроші.

Перебування в Україні добігало свого кінця. Молдованин реалізував злочинний план, аби повернутися у рідні краї не лише зі своїми, але й з чужими коштами. Так, 6-го січня поточного року іноземець увірвався до помешкання старенької сусідки, де, застосовуючи погрози та фiзичну силу відносно останньої, вiдкритозаволодiв її грошима в сумi 7000 гривень.

Постраждала про пограбування одразу повідомила до міліції. Правоохоронці негайно виїхали на місце події, опитали стареньку та розпочали оперативно-слідчі дії. Завдяки професіоналізму, працівники Косівського РВ УМВС, спільно з працівниками оперативно-розшукового відділу Чернівецького прикордонного загону, на пункті пропуску «Кельменці-авто», затримали правопорушника, який намагався потрапити до своєї країни з набутими злочинним шляхомкоштами.

За словами начальника обласного УМВС генерал-майора міліції Василя Фелика, громадянина Республіки Молдова було затримано в порядку ст.208 КПК України, за підозрою у вчиненні пограбування. Свою вину у скоєному він визнав. З метою встановлення тяжкості заподіяних ушкоджень постраждалій пенсіонерці було призначено судово-медичну експертизу.

За грабіж, поєднаний з проникненням у житло, в Україні передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.

СЗГ УМВС України

в Івано-Франківській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: ATP Сідней. Cтаховський ...

КОМЕНТАРІ