У Львівській області у Стрию дільничні інспектори міліції виявляють факти порушення реалізації піротехнічних виробів

У Львівській області у Стрию дільничні інспектори міліції виявляють факти порушення реалізації піротехнічних виробів

09.01.14 10:06 0 965
На Львівщині правоохоронці проводять комплекс заходів по вилученню петард та інших піротехнічних виробів, які реалізуються з порушенням чинного законодавства. Ці заходи проводяться з метою попередження надзвичайних подій під час новорічних та різдвяних святкувань.

невід’ємним атрибутом зимових свят стали бенгальські вогники, різноманітні феєрверки та інші піротехнічні вироби. Проте доволі часто громадяни не замислюються над небезпекою, яку може принести необережне поводження з піротехнічними іграшками, а це: виникнення пожеж, травмування людей та інші надзвичайні події.

«Для того, щоб уникнути біди, не зіпсувати свята собі й іншим, громадянам необхідно купувати піротехнічні засоби в спеціалізованих магазинах та дотримуватися інструкції при користуванні цими засобами. На ринках реалізація піротехнічної продукції – забороняється. Продавати святкову піротехніку можна тим, у кого є ліцензія. І лише за тією адресою, яка вказана у ній. Ті ж торгові точки, де продають зі столиків на вулиці, ліцензії мати не можуть, оскільки там немає належних умов для зберігання. Основна небезпека - відсиріла чи перемерзла піротехніка. Через неправильне зберігання її дія непередбачувана. Окрім того, на вуличних точках продукція часто контрабандна, від невідомого виробника», - розповів начальник Стрийського міськвідділу міліції Василь Кулик.

За час проведення заходів працівники Стрийського міськвідділу міліції виявили трьох осіб, які здійснювали реалізацію піротехнічних засобів з порушенням чинного законодавства. Відносно правопорушників складено протоколи за частиною 1 статті 195-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція даної статті передбачає відповідальність у вигляді штрафу від тридцяти п'яти до шістдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

Доцільно зазначити, що чинним законодавством передбачена відповідальність не тільки за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення й торгівлі піротехнічними засобами, а й за використання таких виробів.

Вкотре нагадуємо, що забороняється застосування піротехніки у заборонений рішеннями органів місцевого самоврядування час, за винятком днів святкування Нового року в ніч з 31 грудня на 1 січня;

- використовувати піротехнічні вироби, що створюють ефекти на висоті та/або шумові ефекти, ближче 100 м від лікарень, церков, дитячих установ, шкіл, будинків престарілих та інших громадських споруд і житлових будинків;

- кидати приведені в дію побутові піротехнічні вироби під ноги перехожих;

- запускати із вікон та балконів, здійснювати феєрверки з дахів будинків та інші дії, від яких можуть постраждати люди або майно;

- використання побутових піротехнічних виробів особами, які знаходяться в нетверезому стані.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі внаслідок ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ