Рятувальники привітали з 90-річчям найстаршого ветерана пожежної охорони Житомирщини

Рятувальники привітали з 90-річчям найстаршого ветерана пожежної охорони Житомирщини

09.01.14 08:01 0 795
Днями 90-річний ювілей відсвяткував найстарший ветеран пожежної охорони області Петро Олександрович Кудинський. У селищі Іванопіль, що у Чуднівскому районі на Житомирщині, він знана та шанована людина - ветеран Великої Вітчизняної війни, активний учасник життя селищної громади та знаний професіонал пожежної справи.

На його долю випало визволення від німецько-фашистських загарбників Житомирщини у 1944 році, участь у визвольних операціях на території України, Польщі та битва за Берлін, за що він був удостоєний двох орденів «Червоної Зірки», медалі «За відвагу» та безлічі інших нагород. Усе свідоме повоєнне життя присвятив здобуттю юридичних, пожежно-технічних знань та захисту підприємств і населення від пожеж.

Службі у пожежній охороні Петро Кудинський віддав 28 років. І хоча останні три десятиліття він перебуває на заслуженому відпочинку, все ж частенько перевіряє як йдуть справи, і чим живуть рятувальники професійного пожежного посту №34 селища Іванопіль. Адже саме сюди після служби у пожежній охороні цукрового заводу його запросили організовувати, а потім і очолити, окрему пожежну частину.

Привітати ювіляра з 90-річчям з дня народження, крім колег-ветеранів, рятувальників району, односельців та рідних, прибули і начальники обласних Управлінь пожежно-рятувальної служби – представники двох поколінь вогнеборців. Це полковник у відставці Борис Чумак, під керівництвом якого ювіляр працював у 80-тих роках минулого століття, та генерал-майор служби цивільного захисту Ігор Нікітчук – нинішній очільник рятувальної служби області. Вони вручили Петру Кудинському нагороди за службу та Перемогу у війні: пам’ятний знак «65 років Перемоги», Почесну відзнаку «Зірка «За мужність» та медаль « За заслуги по захисту майна та життя людей від пожеж».

Петро Олександрович висловив безмежну вдячність за постійну увагу з боку ДСНС України до ветеранів служби, відчутну турботу та допомогу і зауважив, що його багаторічна копітка праця не минула безслідно, а передана у надійні працьовиті руки нинішнього керівника підрозділу Катерини Дранківської, яка чверть століття зберігає та примножує історію і традиції пожежної частини, дбає про те, щоб і надалі вона залишалася серед найкращих в області.

Секрет свого довголіття Петро Кудинський пояснює працьовитістю, турботою про ближніх (має двох онуків та двох правнуків), повагою до людей та невичерпним почуттям оптимізму. І додає: «Життя людини вимірюють її добрі справи, які потрібно робити щодня. Цим і славиться наша професія».

Управління ДСНС у Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопільська область: ...
Наступна новина: Правоохоронці затримали ...

КОМЕНТАРІ