У Франції дозволили забороняти виступи суперечливого коміка

У Франції дозволили забороняти виступи суперечливого коміка

09.01.14 09:55 0 932
Міністр внутрішніх справ Франції Манюель Вальс повідомив що місцеві органи влади можуть забороняти виступи французького коміка, якого вважають антисемітом. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У циркулярі міністра до регіональних префектів поліції мовиться, що вони разом із мерами міст мають право видавати ці заборони з міркувань, що ці виступи становлять потенційну загрозу громадському порядкові.

Комік Дьєдонне М’Бала М’Бала, який виступає під іменем Дьєдонне і готує нині свій тур виступів по всій Франції, останнім часом викликає все більше критики через свої антисемітські коментарі і придуманий ним жест, який вважають прихованим похідним від нацистського вітання з антисемітським підтекстом. Уже кілька років коміка ігнорують провідні телеканали й засоби інформації, і він виступає у своєму паризькому театрі або подає відеозаписи своїх виступів в інтернеті.

Дьєдонне, який має частково африканське походження, починав свою художню кар’єру як борець із расизмом, але з часом перейшов на антисемітські позиції, через які вже не раз потрапляв під суд.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ