Із Сирії вивезли на знищення першу партію хімічної зброї

Із Сирії вивезли на знищення першу партію хімічної зброї

09.01.14 11:50 0 844
Із Сирії вивезли для знищення першу партію хімічної зброї, повідомила Організація за заборону хімічної зброї, яка опікується цією операцією. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За повідомленням, складові цієї зброї з двох об’єктів у Сирії, доставлені до сирійського порту Латакія на Середземному морі, завантажили на данське судно, яке вийшло в міжнародні води під охороною данських, норвезьких і сирійських військових кораблів.

Вивезення сирійської хімічної зброї не змогли здійснити в раніше визначений термін, до 31 грудня минулого року, через труднощі перевезення її складових, погану погоду і постійні бої в Сирії. Тепер Організація за заборону хімічної зброї сподівається завершити знищення цієї зброї до середини року.

За планами організації, близько трьох тисяч контейнерів із небезпечними хімічними речовинами, складовими цієї зброї, яких вилучили близько 1 тисячі 300 тонн, мають доставити до Латакії з різних об’єктів у країні. Потім хімікати перевантажать на судна з Данії й Норвегії і під охороною доставлять до Італії. Там найнебезпечніші речовини знову перевантажать на судно зі США, на якому ці речовини знищать у відкритому морі. Решту ліквідують у комерційних підприємствах.

Сирія у вересні минулого року погодилася віддати на знищення свій арсенал хімічної зброї за резолюцією Ради безпеки ООН після нападу з використанням такої зброї на околиці її столиці Дамаска, внаслідок якого загинули сотні цивільних мешканців у місцевості, яку контролюють повстанці; тоді повстанці звинуватили в цьому владу Сирії, а та у свою чергу заявила про провокацію самих повстанців.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ