На Тернопіллі у Збаражі відзначили 105-ту річницю з дня народження Степана Бандери

На Тернопіллі у Збаражі відзначили 105-ту річницю з дня народження Степана Бандери

09.01.14 12:53 0 957
5 січня 2014 року на майдані Івана Франка у Збаражі відбулося народне віче, приурочене до 105-ї річниці з дня народження лідера Організації Українських Націоналістів, Героя України Степана Бандери. Участь в урочистостях взяли активісти місцевого Майдану, народний депутат від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Михайло Головко, депутати місцевих рад, збаразька громада.

На вічі хор братства ОУН-УПА Збаразької Управи ім. Клима Савура виконав низку музично-патріотичних композицій.

" ми відзначаємо 105-ту річницю від дня народження лідера українських націоналістів, людини, завдяки якій уся нація отримала назву – бандерівці. Вороги думають, що називаючи нас бандерівцями – вони нас ображають, але справжні українці тільки гордяться тим, що мають честь так називати себе й бути послідовниками ідей і змагань, за які віддали життя тисячі українців. Тільки героїчні особистості здатні змінювати хід історії, а Степан Бандера був саме таким. вже немає ні нацистського Третього рейху, ні комуністичного Совєцького союзу, але на карті світу є незалежна Україна, за яку віддав своє життя Провідник.

Містична сила цього чоловіка проявилася в унікальному епізоді судового засідання під час Львівського процесу, коли останнім до зали ввели Степана Бандеру, і як тільки він з'явився, то всі підсудні встали з місць, привітавши провідника словами: "Слава Україні!". За підсудними піднялися адвокати і глядачі, а за ними – судді, присяжні, журналісті. Перш ніж вимагати від інших – треба було самому стати прикладом безоглядного чину, і Бандера був саме таким прикладом та й нині ним залишається. Під проводом Бандери сформувалася й діяла УПА, через лави якої пройшли сотні тисяч українців. Їхні подвиги і надихають нас на боротьбу", – зазначив народний депутат від Всеукраїнського обєднання "Свобода" Михайло Головко.

Також під час заходу хвилиною мовчання вшанували Голову Братства ОУН-УПА Карпатського краю Фотія Володимирського, у зв'язку з його передчасною смертю.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ