Буковинськи правоохоронці забезпечують безпечні канікули для школярів

Буковинськи правоохоронці забезпечують безпечні канікули для школярів

10.01.14 16:20 0 868
Більше 100 рейдів спрямованих на попередження вчинення неповнолітніми правопорушень провели працівники кримінальної міліції у справах дітей протягом зимових канікул.

У такі жадані новорічні свята неповнолітні потребують особливої уваги з боку дорослих. Працівники міліції в цей період проводять ряд профілактичних заходів під умовною назвою «Канікули».

Завдання правоохоронців — зробити так, аби підлітки під час відпочинку, коли контроль із боку вчителів зменшується, не перетворили дитячі пустощі у недитячі правопорушення.

Працівники кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Чернівецькій області спільно з батальйоном патрульної служби, службами у справах дітей, соціальними службами та органами освіти починаючи з 25 грудня провели ряд рейдів та перевірок.

У результаті виявлено 10 фактів порушень правил реалізації та використання піротехнічних засобів, у тому числі 3 факти продажу таких засобів безпосередньо неповнолітнім. Загалом правоохоронці вилучили понад 2500 піротехнічних засобів, з них – 300 у неповнолітніх. Окрім того, вилучено саморобний пристрій для стрільби мисливськими патронами.

Значна увага під час рейдів приділялася дотриманню вимог законодавства щодо заборони продажу дітям пива, слабоалкогольних, алкогольних напоїв та тютюнових виробів. Зокрема було виявлено 7 таких випадків.

Окрім того, рейдувальники контролювали, як підприємці дотримуються вимог законодавства щодо недопущення перебування неповнолітніх у розважальних закладах після 22-ї години. З цією метою було здійснено понад 400 перевірок розважальних закладів на території області. Також виявлено 13 фактів доведення неповнолітніх до стану алкогольного сп’яніння.

За цей час працівниками КМСД було розкрито 10 кримінальних правопорушень, 5 з яких за участю неповнолітніх та виявлено 43 адміністративних правопорушення вчинених неповнолітніми.

Наразі заходи тривають і правоохоронці, зі свого боку зроблять все від них залежне, щоб зимовий відпочинок та свята пройшли для дітей безпечно.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі фінансові ...
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ