В Чернівецькій області рятувальники забезпечили оперативне реагування на всі надзвичайні події у період новорічних і різдвяних свят

В Чернівецькій області рятувальники забезпечили оперативне реагування на всі надзвичайні події у період новорічних і різдвяних свят

10.01.14 10:08 0 811
Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій забезпечили оперативне реагування на всі надзвичайні події, які трапилися у період новорічних та різдвяних свят з 1 по 7 січня. Загалом таких надзвичайних подій зафіксовано 1027, у тому числі 983 пожежі. Про це повідомив Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України.

За його словами, під час цих надзвичайних подій рятувальники врятували життя 77 осіб: 59 осіб врятовано на пожежах, 6 – на водних об‘єктах, 12 – на туристичних маршрутах у гірській місцевості.

Водночас у період свят на території України не трапилося класифікованих надзвичайних ситуацій.

Напередодні Різдва для запобігання виникненню пожеж під час богослужінь рятувальники провели активну профілактичну роботу у культових спорудах. Завдяки цьому у місцях масового скупчення людей під час богослужінь надзвичайних подій не трапилося.

Також у вказаний період не відбулося суттєвих порушень сталого функціонування систем життєзабезпечення населення: на всі аварії у житлово-комунального господарстві було забезпечено ефективне реагування і оперативне відновлення нормальних умов життєзабезпечення.

«Під час свят рятувальні підрозділи працювали у посиленому режимі: цілодобово чергували 9,5 тис. рятувальників і понад 2,5 тис. одиниць техніки. У випадку погіршення оперативної обстановки, наприклад, негоди ми передбачали посилення сил і засобів до 22 тис. осіб і понад 5 тис. одиниць техніки, але такої необхідності не виникло. Таким чином, під час новорічних і різдвяних свят рятувальники у повному обсязі виконали поставлене Президентом України та Урядом завдання – бути готовими до дій за призначенням і забезпечувати ефективне реагування на надзвичайні ситуації», – підкреслив Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських.

Прес-служба ДСНС України
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ