Волинь: у Любомльському районі збудували високовольтну лінію електропередач довжиною 18 км для комплексного забезпечення МАПП «Ягодин» та прилеглих населених пунктів

Волинь: у Любомльському районі збудували високовольтну лінію електропередач довжиною 18 км для комплексного забезпечення МАПП «Ягодин» та прилеглих населених пунктів

10.01.14 15:25 0 939
У Любомльському районі збудували високовольтну лінію електропередач довжиною 18 км для комплексного забезпечення міжнародного автомобільного прикордонного переходу «Ягодин» та прилеглих населених пунктів. Повітряна лінія напругою 35000 вольт забезпечуватиме безперебійним електропостачанням перехід та прилеглі населені пункти.

відбулося урочисте відкриття першого етапу будівництва. В заходах взяли участь голова Любомльської РДА Олександр Дзядук та представники ПАТ “Волиньобленерго”.

На разі енергетики протягнули лінію від вже існуючої Любомльської підстанції напругою 110 000 вольт до села Старовойтове. Наступного ж року збудують ще одну підстанцію напругою 35/10 кіловольт.

Як особливо наголосили під час урочистостей, за роки незалежності України — це перше за масштабами будівництво лінії такої напруги в області. Інвестиції, витрачені на нього, ПАТ «Волиньобленерго» закладало в свої програми ще з 2008 року. Кошти і на підготовчі роботи (відведення земельних ділянок, проектно-кошторисну документацію та ін.) і безпосередньо на будівництво лінії передбачалися щороку і були профінансовані в повному обсязі. Загалом же енергетики витратили на будівництво цього об'єкту 7,1 млн грн.

Представники ПАТ “Волиньобленерго” розповіли, що потреба в покращенні електропостачання цієї частини Любомльського району постала вже давно. Адже нині живлення автопереходу, митниці, а також навколишньої інфраструктури здійснюється двома лініями напругою 10 000 вольт: одна простягається від підстанції „Любомль", інша — від підстанції „Вишнівка". 70-80% максимального навантаження припадає на відрізок від міжнародного автопереходу „Ягодин" до Ягодинської митниці. На цій же території, окрім митних та прикордонних об'єктів, є й інші підприємства та установи, і звісна річ — побутові споживачі, яким потрібна якісна електроенергія. Водночас, постійно зростає і споживання вже існуючими абонентами, яке в середньому складає 4-5% на рік. І нові споживачі, і традиційні клієнти, потребують якісного та безперебійного електропостачання, гарантувати яке будуть нові енергооб'єкти.

Роботи з модернізації електропостачання Волинської області триватимуть і надалі, адже вони є пріоритетом розвитку ПАТ «Волиньобленерго». У найближчих планах товариства на 2014 рік — розпочати будівництво підстанції 35/10 кіловольт у селі Старовойтове.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ