Провладний кандидат у депутати Луцької міськради планує організувати масовий підвіз людей на виборчі дільниці

Провладний кандидат у депутати Луцької міськради планує організувати масовий підвіз людей на виборчі дільниці

10.01.14 10:46 0 836
У штабі кандидата в депутати Луцької міськради від фонду провладного нардепа-олігарха Ігоря Палиці Ірини Констанкевич планують організувати масовий підвіз виборців до виборчих дільниць, що є порушенням Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів". Про такі наміри було заявлено 8 січня 2014 року в прямому етері телеканалу "Нова Волинь" у програмі "Актуально" за участю провладного кандидата в депутати.

8 січня у прямому етері телеканалу "Нова Волинь" у програмі "Актуально" відбувся круглий стіл за участю кандидата у депутати Луцької міської ради від фонду нардепа-олігарха Ігоря Палиці Ірини Констанкевич, голови та заступника голови квартального комітету "Малоомелянівський", директора Луцької ЗОШ №2, заступника начальника охорони здоров'я міської ради, працівників царини освіти та науки.

Заступник голови квартального комітету "Малоомелянівський" Петро Глущук у прямому етері чітко заявив про наміри організувати у день виборів автобуси для масового підвозу людей до виборчих дільниць від Ірини Констанкевич. Він повідомив, що графік і маршрут курсування таких автобусів буде узгоджено пізніше і також послався на поганий стан доріг масиву. Кандидат у депутати Луцької міськради підтвердила таку інформацію.

Такі наміри штабу кандидата у депутати Луцької міської ради Ірини Констанкевич порушують ч. 4 ст. 53 Закону України "Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" і їх можна кваліфікувати як спробу підкупу виборців. Зокрема, законом забороняється здійснювати передвиборну агітацію, що супроводжується наданням виборцям грошей чи безоплатно або на пільгових умовах цінних паперів, кредитів, лотерей, товарів (крім товарів, що містять візуальні зображення назви, символіки, прапора політичної партії, місцева організація якої є суб'єктом виборчого процесу, або інших агітаційних матеріялів, за умови, що вартість таких товарів не перевищує п'яти відсотків мінімального розміру заробітної плати) та інших матеріяльних цінностей або робіт чи послуг.

Нагадаємо, що проміжні вибори до Луцької міськради відбудуться 12 січня 2014 року. Єдиним узгодженим кандидатом від опозиційних сил та ВО "Майдан" є свободівець Микола Федік.

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Менш ніж за годину ...
Наступна новина: Кубок світу. У жіночій ...

КОМЕНТАРІ