Закарпатці рятувальники звертаються до краян

Закарпатці рятувальники звертаються до краян

10.01.14 13:31 0 725
Ось і закінчилися зимові свята, проте для підрозділів оперативно-рятувальної служби святкові дні – це завжди посилена увага та контроль за пожежною та техногенною ситуацією в краї. Адже саме під час новорічної метушні люди подекуди забувають правила безпеки. А наслідки від такої забудькуватості‚ а можливо й простого, недбальства дуже невтішні.

Так з початку 2014 року на території Закарпатської області (станом на 9 січня) виникло 29 пожеж проти 24 за аналогічний період 2013 року. Зареєстровано один випадок загибелі людей у вогні. Пожежа, внаслідок якої 56-річний громадянин втратив найдорогоцінніше – життя, сталася 8 січня в обласному центрі Закарпаття.

Як правило, найчастіше до загорань впродовж зимового періоду призводить порушення правил експлуатації обігрівальних приладів та необережне поводження з вогнем, нерідко при палінні та у нетверезому стані.

З огляду на це Управління ДСНС України у Закарпатській області звертається до громадян з проханням дотримуватись елементарних правил пожежної безпеки. Пам’ятайте, навіть незначне займання може спричинити виникнення масштабної пожежі та призвести до значних матеріальних збитків, а іноді й людських жертв. Окрім, цього не зайвим буде звернути увагу на стан протипожежного захисту власної оселі.

Дотримуйтесь правил пожежної безпеки у побуті: будьте обережні з відкритим вогнем вдома, не перенавантажуйте електромережу та не перегрівайте печі опалення.

Не паліть у ліжку, адже окрім великої шкоди для власного здоров’я та здоров’я оточуючих, недбале ставлення до паління є причиною великої кількості пожеж, під час яких пошкоджується майно та травмуються і гинуть люди.

Повідомляє У ДСНС України у Закарпатській області.

«Карпатський об’єктив»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 10 січня 2014 року голова ...

КОМЕНТАРІ