Хмельниччина: новини регіоінівФестиваль колядок та щердрівок

Хмельниччина: новини регіоінівФестиваль колядок та щердрівок "Різдво 2014"

10.01.14 15:03 0 949
8 січня в приміщення Ізяславського районного будинку творчості дітей та юнацтва «Веселка» відбувся щорічний районний фестиваль колядок та щедрівок «Різдво 2014». Як завжди традиційним його організатором виступило Ізяславське благочиння Шепетівської єпархії Української Православної Церкви за підтримки районного будинку культури та районного будинку творчості дітей та юнацтва.

Вітальним словом фестиваль відкрили перший заступник голови районної державної адміністрації Юрій Патюк та благочинний храмів Ізяславського району Шепетівської Єпархії УПЦ митрофорний протоієрей о.Федір Пилипчук. Вони щиро привітали усіх присутніх із святом Різдва Христового та Новим 2014 роком. Також Юрій Патюк та о.Федір Пилипчук зазначили, що слухаючи славослів’я Небесних Сил, ми усвідомлюємо, що Різдво Христове сповнене позачасового сенсу й безпосередньо стосується долі кожної людини. Навіть той, хто поки що нічого не знає про подвиг Спасителя, може тепер набути пізнання Істини, стати чадом Божим і отримати життя вічне. Різдво Христове відкриває нам правду про нас самих і надає змогу цю правду зрозуміти й осягти. Кожен проходить свою дорогу до храму. Адже віра в житті людини відіграє величезну, можна навіть сказати вирішальну роль.

Мета й завдання життя людини ― пізнати Бога, зблизитися з Ним, прийняти Його моральний, релігійний кодекси й керівництво Євангельське, яке дано нам як дороговказна книга по земним мандрам.

Також Юрій Леонідович вручив о.Федору Пилипчуку Подяку районної державної адміністрації за багаторічну активну громадську та пастирську діяльність та з нагоди 25-річчя перебування на посаді благочинного храмів Ізяславського району Української Православної Церкви.

Цього року свої творчі напрацювання представили: хор соборного храму Різдва Христвого (м.Ізяслав), народний аматорський ансамбль української пісні «Терниця» районного будинку культури, хор храму першоверховного архідиякона Стефана (с.Зубарі), народний аматорський хор імені Г.Кірпи Клубівського сільського будинку культури, хор Різдвобогородичного храму (с.Михля), воокальногий ансамбль Свято-Димитрівського храму (с.Нове Село), недільні школи храмів сіл Плужне та Лютарка.

На завершення фестивалю благочинний храмів Ізяславського району УПЦ митрофорний протоієрей о.Федір Пилипчук кожному колективу, який взяв участь у фестивалі, вручив подяки.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 25 школярів із Маріуполя ...

КОМЕНТАРІ