До Львова на Різдвяні канікули приїхали маріупольські школярі

До Львова на Різдвяні канікули приїхали маріупольські школярі

10.01.14 10:51 0 782
9 січня, у межах Всеукраїнської акції «Святкуймо Різдво разом» та культурно-просвітницької програми «Свою Україну любіть!» до Львова прибули 24 школярі, два педагоги та лікар із Маріуполя Донецької області.

Про це повідомляє Освітній портал Львівщини.

Мета поїздки – реалізація соціальних ініціатив Президента України, спрямованих на консолідацію суспільства, виховання у дітей почуття поваги та любові до України, знайомство з українськими різдвяними традиціями галицьких сімей, відродження інтересу до славетних сторінок історії нашої Батьківщини в Рік Тараса Шевченка.

Під час перебування у Львові діти проживатимуть у приміщенні Львівської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату І-ІІІ ст. № 1. Вони вчитимуть колядки та різдвяні вітання, зможуть поспілкуватись із своїми ровесниками, ознайомитися з культурою та традиціями Галичини, покласти квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку.

Окрім цього, маленькі гості відвідають гірськолижний курорт Славське, а також оглянуть музеї Львова.

Як зазначив педагог-організатор загальноосвітньої школи І-ІІІ ст. № 33 м. Маріуполя Юрій Король, маріупольські школярі раді побувати на Різдво на Львівщині.

«Від жителів та педагогічних колективів шкіл м. Маріуполя вітаємо усіх мешканців Львівської області зі світлим святом – Різдвом Христовим. Міцна віра, любов до ближнього та рідної землі, милосердя – ці цінності дав нам Спаситель. Вони є основою нашого життя, – сказав Ю. Король. – Бажаємо усім щастя, міцного здоров’я, успіху та натхнення», – додав він.

Також Ю. Король від імені школярів, які виявили бажання на Різдво побувати на Львівщині, висловив подяку голові Львівської облдержадміністрації Олегу Салу за надану можливість приїхати, побачити велич і красу Львова та Карпат.

Делегація школярів із Маріуполя перебуватиме на Львівщині впродовж 9-12 січня.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кубок світу. У жіночій ...
Наступна новина: Львівські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ