На Старий новий рік у Львівській філармонії – теплий різдвяний концерт

На Старий новий рік у Львівській філармонії – теплий різдвяний концерт

10.01.14 15:35 0 741
14 січня, на Старий новий рік та Маланку, Галицький академічний камерний хор традиційно запрошує у Львівську філармонію на концерт колядок та щедрівок.

Про це повідомили у Львівській філармонії.

«У цьому році у першому відділі звучатиме прем’єрний твір з симфонічним оркестром оперної студії Львівської національної музичної академії ім. М. Лисенка. Це новий твір відомого українського композитора з Харкова Юрія Алжнєва «Різдвяне дійство» на сл. Ліни Костенко для хору, солістів та симфонічного оркестру. Епіграфом цього концерту і музики є слова нашої славної поетеси Ліни Костенко «Ми є тому, що нас не може бути…». У цьому творі Юрій Алжнєв використовує старовинні колядки, щедрівки, які скомпоновані з поезією Ліни Костенко, яка читатиметься під час виконання твору», – розповів народний артист України та керівник хору Василь Яциняк.

У другому відділенні братиме участь Дитячий зразковий театр української пісні «Джерельце» з Моршина, який приготував гарні віншування та різдвяний вертеп.

Традиційно звучатимуть українські старовинні та сучасні колядки, щедрівки, віншування українських композиторів Миколи Лисенка, Мирослава Скорика, Віктора Камінського, Володимира Павенського, Мирона Дацка, Олександра Яківчука, Олександра Кошиця. Галицький Академічний камерний хор привітає усіх українців з різдвяними святами заспівавши найвідомішу українську колядку «Щедрик» Миколи Лентовича. Концерт проведете кандидат мистецтвознавства Оксана Король.

«Дійство буде направду цікаве, і Галицький академічний камерний хор запрошує публіку відвідати захід та зберегти атмосферу Різдва на довше», – зазначив керівник хору.

За його словами, ідея проведення традиційних різдвяних концертів виникла насамперед, щоб продовжувати традиції наших дідів та прадідів. Світла музика колядок, щедрівок та віншувань принесе добро, мир і злагоду на весь наступний рік, а також достаток і благополуччя у кожну оселю.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ