Тваринний білок збільшує ймовірність розвитку онкологічних захворювань

Тваринний білок збільшує ймовірність розвитку онкологічних захворювань

10.01.14 10:17 0 756
Світові показники захворюваності на рак доводять, що фактори способу життя, зокрема, паління і споживання продуктів тваринного походження, мають сильний зв’язок з раком.

Про це пише Medical News Today.

Загалом науковці враховували випадки 21 типу раку в 157 країнах. Між змінами у раціоні людей і піковими показниками захворюваності на рак було приблизно 20 років. М’ясо, риба, яйця потрапили до Індексу тваринних продуктів, а показники раку легень використовувалися як Індекс ефектів паління і забруднення повітря.

У підсумку понад 50% показників Індексу поширення раку можна було пояснити палінням та Індексом споживання тваринних продуктів, принаймні, у 87 країнах. Частина випадків раку пояснювалася споживанням алкоголю. Для чоловіків важливішим був фактор паління, а для жінок – раціон. Останній виявився тісно пов’язаний із раком грудей, яєчників, підшлункової і щитовидки.

Тваринні продукти можуть сприяти розвитку раку, оскільки вони активізують ріст тканин тіла, як і пухлин, за рахунок вироблення інсуліноподібного фактора росту-I. Наприклад, раніше у раціоні японців лише 10% калорій надходили з тваринних продуктів. Зараз показник становить 20%. Тому рівень захворюваності на рак збільшився за останні 20-30 років.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ