Про це пише Medical News Today.
Загалом науковці враховували випадки 21 типу раку в 157 країнах. Між змінами у раціоні людей і піковими показниками захворюваності на рак було приблизно 20 років. М’ясо, риба, яйця потрапили до Індексу тваринних продуктів, а показники раку легень використовувалися як Індекс ефектів паління і забруднення повітря.
У підсумку понад 50% показників Індексу поширення раку можна було пояснити палінням та Індексом споживання тваринних продуктів, принаймні, у 87 країнах. Частина випадків раку пояснювалася споживанням алкоголю. Для чоловіків важливішим був фактор паління, а для жінок – раціон. Останній виявився тісно пов’язаний із раком грудей, яєчників, підшлункової і щитовидки.
Тваринні продукти можуть сприяти розвитку раку, оскільки вони активізують ріст тканин тіла, як і пухлин, за рахунок вироблення інсуліноподібного фактора росту-I. Наприклад, раніше у раціоні японців лише 10% калорій надходили з тваринних продуктів. Зараз показник становить 20%. Тому рівень захворюваності на рак збільшився за останні 20-30 років.
Автор: головний редактор УкрЗахідІнформ
.
Попередня новина: Львівські правоохоронці ...
Наступна новина: Голова Тернопільської ОДА ...